Vinul potrivit la sortimentul de brânză

422
Vinul potrivit la sortimentul de brânză

Probabil că atunci când ați avut musafiri, și nu numai, v-ați întrebat cum se alege vinul potrivit pentru un anumit tip de brânză? Având în vedere că vinul și brânza sunt tradiții de secole nu numai la români, care se consumă frecvent împreună, specialiștii ne ajută cu câteva sfaturi pentru combinarea lor.

Ca regulă de bază, cu cât brânza este mai albă și mai proaspătă, cu atât vinul trebuie să aibă o aromă și un miros mai puternic de fructe. Chiar dacă selecțiile se bazează pe gusturile individuale, specialiștii au câteva recomandări: l Brânza grasă, cu textura uniformă, se potri-vește cu un vin limpede, ușor uleios l Vinul dulce merge cu o brânză cu o aciditate ridicată l Vinurile albe se potrivesc mai bine cu mai multe brânzeturi decât vinurile roșii l Există și vinuri roșii care nu se potrivesc cu brânza. Cele recomandate sunt vinurile roșii cu aromă de fructe, roșu deschis. Vinurile seci roșii se potrivesc cu brân-zeturile moi, în special de capră l Șampaniile seci sunt o com-binație minunată cu o coajă de brânză albă l Brânza se poate consuma și cu bere sau cidru l E bine să încercați și com-binații care provin din aceeași regiune l Ideală este combinația vin - cașcaval.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 02 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Prăjitură de vară
Vineri, 01 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Desert inedit de vară
Joi, 30 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Înghețată cu fructe
Pagina a fost generata in 1.6195 secunde