Vremuri noi, metehne vechi…

207
Fără nicio discuție sau înțelegere prealabilă, fie și din "politețe", s-au trezit că una dintre vecinele de la parter, profitând de faptul că împrejurul apartamentului în care locuiește este suficient spațiu verde, l-a îngrădit cu gard de sârmă, a montat și o portiță, cu lacătul de rigoare, amenajându-și o grădină, ce-i drept, cochetă, cu flori și pomișori, curată, o plăcere și pentru ochiul vecinilor. "Dacă tot a făcut ceva frumos, are și timp, îi și place, apreciem foarte mult toate astea, măcar să ne fi bucurat cu toții, că destul stăm închiși în apartamente. I-am spus că o să contribuim și noi la curățenie, mai punem câte-o floare, un butuc de vie, o băncuță, tot ce trebuie pentru o adevărată grădină de vară, numai să dea lacătul jos. Mi-a făcut o teorie de n-ați auzit așa ceva, că nu-și bate joc de munca ei, că știe ea ce oameni necivilizați sunt în bloc, care scuipă semințe pe scară și aruncă gunoaiele chiar în grădina ei, că nimeni nu ne-a oprit să fi făcut noi ce-a făcut ea. Când i-am spus că ne-a tăiat accesul și trebuie să ocolim tot blocul ca să ajungem la stație, mi-a întors spatele. Președintele blocului spune că nu i-a dat acordul, dar stă toată ziua pe bancă, la umbră, lui i-a dat cheie de la lacăt, nouă, nu".

Sesizați Corpul de control al primăriei

În vremea comuniștilor, era directivă de partid ca orice petic de pământ din jurul blocului să fie valorificată la maximum din punct de vedere… agricol. Mulți își mai amintesc probabil că locul rondurilor de flori era luat de brazdele cu ceapă, cartofi, morcovi, verdețuri de tot felul, împrejmuite haotic și din materiale refolosibile! Și pe vremea aia erau conflicte între locatari, însă mărul discordiei era consumul de apă, având în vedere că terenul era… revendicat tot de către cei care locuiau la parter.

Revenind la situația de față, legislația nu permite nimănui să se… servească cu hălci din domeniul public și cu atât mai puțin să le îngrădească și să desființeze căile publice de acces după bunul plac.

Dacă situații de acest gen nu se pot rezolva pe cale amiabilă, locatarii în cauză trebuie să depună reclamații la Corpul de control al primăriei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Prăjitură ieftină cu mere
Joi, 13 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 1.7265 secunde