Rețeta zilei

Concurs Zacuscă

748
Zacuscă - 1septzacusca-1314895099.jpg
Ingrediente: 25 gogoșari, 25 ardei grași, 1 kg de ceapă, 10 vinete mari, 1 kg de morcovi, 2 kg de roșii, 1 litru de ulei.

Mod de preparare: Coaceți gogoșarii, ardeii și vinetele, apoi curățați-le fără să vă udați mâinile cu apă. Tocați ceapa mărunt și căliți-o încet la foc mic, în toată cantitatea de ulei până când constatați că aceasta devine translucidă. Tocați separat gogoșarii, ardeii și vinetele. Dați morcovii prin răzătoarea mică, puneți-i 10 minute să se înăbușe în uleiul fierbinte și lăsați vasul acoperit. Adunați totul într-un vas mai mare, de preferință o cratiță emailată, puneți bulionul obținut din roșii și dați zacusca la cuptor să fiarbă mocnit. După ce a scăzut bine potriviți de sare, puneți trei foi de dafin, o linguriță cu boabe de piper și turnați zacusca fierbinte în borcane mici. Legați-le cu celofan sau puneți capace și puneți-le în cuptorul cald, fără foc, până a doua zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 02 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pentru sănătatea dumneavoastră
Joi, 01 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pizza românească
Miercuri, 31 August 2011
Stire din Cetățenești : Cum scăpăm de balonare
Pagina a fost generata in 4.0388 secunde