Concurs Zece alimente vitale pentru sănătatea ta (3)

211
Întrucât nu există un aliment care să conțină toate principiile nutritive necesare, specialiștii recomandă ca ele să fie asociate în compunerea unui meniu zilnic, iar modul de preparare să fie cel mai sănătos. Mai mult, nu întotdeauna o alimentație variată este și sănătoasă. Asta, din cauză că unele alimente, chiar diferite ca aspect sau gust, pot face parte din aceeași categorie nutritivă. În edițiile anterioare v-am prezentat primele șase alimente considerate vitale pentru sănătate, respectiv: semințe de floarea-soarelui, sardine, morcovi, lapte, friptură, somon. Astăzi vi le prezentăm pe următoarele:

7. Banane - sursă excelentă de potasiu, ajută la reglarea tensiunii arteriale prin eliminarea apei stocate. Consumă o banană pe zi. Alternativă: 10 caise.

8. Alune braziliene - sursă bogată de seleniu, mineral renumit pentru proprietățile sale antiîm-bătrânire și capacitatea de a scăpa de radicalii liberi dăunători organismului, precum și minerale toxice precum mercur, plumb și cadmiu. Avem nevoie de el în cantități mici, deoarece prea mult este la fel de rău ca prea puțin. Necesar: trei alune pe zi. Alternativă: somon file, un ou.

9. Ton - sursă bogată în complexul de vitamine B. Ajută la calmarea nervilor și luptă împotriva răului de mare. Alternativă: piept de pui, o lingură unt de arahide.

10. Ardei roșu - cea mai bună sursă de vitamina C, o sursă importantă de antioxidanți. Ajută și la reducerea timpului de vindecare a tăieturilor, de aceea e un supliment după o intervenție chirurgicală. Se poate consuma cât de mult și cât de des. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Graniță cu lămâie
Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : "Ce ziceți, sunt încrezută?"
Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Fantezie culinară de vară
Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : "La nebuni să mergi tu!"
Pagina a fost generata in 2.7082 secunde