Din ciclul "Nicio zi fără o țeapă!"

Zugravii l-au țepuit de 4600 de lei și au dispărut

902
1
Zugravii l-au țepuit de 4600 de lei și au dispărut - 3iuliefondtepari-1372856912.jpg

Articole de la același autor

Oare câți dintre noi, atunci când bat palma pentru zugrăveli sau alte lucrări prin casă încheie un contract în acest sens?

Deși oamenii legii avertizează pe toate căile posibile că există multe persoane specializate să înșele oamenii sub toate formele posibile, îmbrăcați la patru ace ori deghizați în tot felul de meseriași, foarte mulți români continuă să le cadă în plasă, mizând doar pe buna credință.

Asupra unei asemenea situații a dorit să atragă atenția și Con-stantin Băbușanu, din satul Pelinu, comuna Comana, județul Constanța: "Am venit tocmai de la Pelinu să mă ajutați, am încredere în ziar. Acum două săptămâni, am tocmit trei meseriași zugravi, pe care mi i-a recomandat o cunoștință, ca să-mi zugrăvească și să-mi facă niște lucrări la casă. Am bătut palma și le-am dat cât mi-au cerut, adică 46 de milioane, pe încredere. S-au plâns că au nevoie de bani din cauza unor mari necazuri din familie. Banii mi i-a trimis fiica mea, care lucrează în Italia. Au apucat să strice un perete și mi-au adus o ușă, cu toate că eu le-am plătit pentru două uși. După aia, parcă au intrat în pământ. I-am așteptat, zi după zi, să se întoarcă la treabă. Dar

n-au apărut nici până în ziua de azi. Oamenii ăștia stau în Constanța, în zona Gării CFR. Poate poliția din oraș să mă ajute să-mi recuperez banii sau să-i convingă să termine lucrarea? Am nevoie de ajutorul dumneavoastră, sunt mulți bani la mijloc, munciți din greu de fiica mea în Italia! Poate știau că am primit acești bani de la fată, știu și eu… Am auzit că unul dintre ei și-ar fi luat imediat bilet de avion și a plecat din țară!".

Aviz amatorilor

Bărbatul a ținut să-și facă publică povestea pentru că știe nenumărate cazuri în care lucrările de zugrăveli și renovări prin locuințe se fac fără contract. De aceea, speră ca gestul lui să fie un serios semnal de alarmă: "Sigur că nu toți meseriașii sunt așa, dar cel mai bine e să nu se dea bani pe încredere, fără o chitanță, ceva!".

Secția V Poliție recomandă

Chiar dacă zugravii respectivi sunt din Constanța, având în vedere că fapta s-a petrecut în altă localitate, potrivit legii, poliția din localitatea respectivă are competențe să se ocupe de rezolvarea acestei spețe. Așadar, nu poliția arondată zonei unde se presupune că locuiesc țeparii are obligația să inițieze o anchetă. Am fost însă atenționați că ar trebui verificat și numele reclamantului, întrucât există persoane care se distrează lansând poliției tot felul de apeluri false: "La câți țepari sunt în ziua de azi, te aștepți la orice!"

Bate fierul cât e cald!

Într-adevăr, Constantin Băbușanu este cetățean al comunei Comana, am primit această confirmare din partea primăriei: "Nu avem idee despre situația asta, nu ni s-a plâns nimeni! Dar să depună o plângere la postul de poliție".

Având în vedere că… țeapa în discuție s-a petrecut în urmă cu două săptămâni și există suspiciuni că unul dintre autori ar fi plecat deja din țară, și Mihai Barbu, șeful Postului de Poliție Comana, profită de această împrejurare pentru a le recomanda concetățenilor să se adreseze imediat poliției locale, ori de câte ori au probleme de competența acesteia, pentru a putea acționa în timp util.

În altă ordine de idei, îl așteaptă la sediul postului de poliție pe păgubit, pentru depunerea unei reclamații pe baza căreia să se demareze o anchetă care să vizeze descoperirea fugarilor.

Comentează știrea

RSHwFcaHC
4 octombrie 2014
cXAumwOMawR

wcA30L rljpmvtorqla, [url=http://tukzdxrjxnrr.com/]tukzdxrjxnrr[/url], [link=http://frurgldivzkh.com/]frurgldivzkh[/link], http://boupeskhatym.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3029 secunde