Ați votat deja!

1051
Să vă spun un banc:
Moare un politican și ajunge sus în cer. Îl primește Sfântul Petru, care îi zice: "Eu nu prea știu ce să fac cu tine, nu știu unde să te trimit. Așa că te las pe tine să alegi. Te duci trei zile în Iad și vezi cum e și apoi trei zile în Rai. După aceste șase zile tu decizi unde rămâi, dar ce ai decis este pentru totdeauna, nu mai ai voie să-ți schimbi părerea". Pleacă politicianul în Iad și acolo ce să vezi: femei, băutură, mâncare, discoteci, distracție și iar distracție. Se pune tipul pe chefuit și, după trei zile, obosit mort de atâta mâncat, băut și dansat se urcă în Rai. Acolo, îngerași care cântau la harpă, nori pufoși, doarme parlamentarul nostru trei zile întregi.
Îl deșteaptă Sfântul Petru și îl întreabă: "Acum că ai văzut cum este în ambele locuri trebuie să alegi?" Stă el și se gândește și răspunde: "Frumos în Rai, liniște și pace, dar parcă tot mai frumos e în Iad, cu toată distracția". Pleacă politicianul nostru și ia direcția Iadului. Când intră acolo, surpriză: Draci cu furcile în mână, cazane cu smoală peste tot, niște flăcări infernale, totul pârjolit. Nu mai era nimic din cea ce fusese cu trei zile înainte. Oprește un drac și-l întreabă: "Ce e cu toată vrăjeala asta? Unde sunt femeile, băutura, mâncarea?" La care necuratul se uită la el pe sub sprâncene și răspunde: "Atunci eram în campanie electorală. Acum ai votat deja!"
Dragi români, stimați profesori, pensionari, bugetari și nebugetari, și voi ați votat deja. Gata cu vrăjeala, s-a terminat cu toată campania electorală. Acum v-ați trezit în lumea reală, fără colajele și reflectoarele promisiunilor politicianiste ațintite asupra voastră. Ați revenit în România de zi cu zi.
Cam acesta a fost mesajul noului Guvern Boc, încă nevalidat de Parlament, către populație după ce a luat pulsul economiei și a văzut care este situația financiară reală a țării. Mai exact, pesediștii și pedeliștii au recunoscut oficial că promisiunile electorale au fost "puțin exagerate". Nu multe, ci doar pe ici pe colo, prin punctele esențiale. Astfel, profesorii au putut afla sâmbătă, chiar de la inițiatoarea Legii privind creșterile salariale cu 50% din învățământ, pesedista Ecaterina Andronescu, că lefurile lor nu se vor mai majora. Cel puțin nu cu acest procent. De asemenea, proprietarilor de autoturisme second-hand li s-a sugerat de către noul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, să își ia adio de la eliminarea taxei auto, deși aceasta a fost una dintre marile promisiuni electorale ale PSD și PD-L. Iar punga cu gogoși electorale este mult mai mare. Cei care au servit din preparatele electorale ale politicienilor sunt și studenții, ale căror burse nu vor mai ajunge la nivelul salariului minim pe economie, proaspetele mămici pentru care nu se mai găsesc bani pentru majorarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului, bătrânii care nu se știe cât timp își vor mai primi pensiile majorate de fostul guvern. Cel care a confirmat situația a fost chiar premierul desemnat Emil Boc. El s-a plâns de faptul că vistieria țării este goală, creșterea economică nu va mai fi susținută și, pe lângă toate astea, România va resimți din plin efectele crizei mondiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3965 secunde