Bancul cu iepurașul

710

Articole de la același autor

Se au la mână
28 Ianuarie 2008
Omul rău și edilul prost
07 Ianuarie 2008
Zestrea lui Stancă
07 Februarie 2008
Nu contează de mireasă…
15 Ianuarie 2008
Vrem să vedem mișcare!
19 Ianuarie 2008
Dănuț Moisoiu, pe care primarul Radu Mazăre îl strigă afectuos "Iepuraș", este din nou în capul listei de consilieri municipali, în ciuda declarațiilor repetate ale președintelui filialei județene PD-L, care a condamnat înfrățirea democratului cu administrația PSD.
De fapt, chiar poziția lui Stelian Duțu cade puțin în derizoriu, de vreme ce vorbele sale contează atât de puțin atunci când vine vorba de împărțirea, o dată la patru ani, a beneficiilor unei activități politice în folosul PD-L.
Din 1992, Moisoiu se află în aceeași poziție, aceea de consilier municipal, și face același joc, care nu este jocul partidului, ci jocul său. Mulți se întreabă de ce nu a trecut la PSD, de vreme ce neînțelegerile cu Duțu și afecțiunea dintre el și Mazăre sunt de notorietate. Dar poziționarea în opoziție, iar nu în același partid cu primarul este benefică întrucât omul trebuie menținut într-o stare de mulțumire pentru a vota cum trebuie.
Cât despre instanțe politice mai înalte decât cel alintat "Piticul" pe plan local, persoane care, de la București, ar putea să îi întrerupă iepurașului hoinăreala bine dispusă prin pădurea de la malul mării, urecheatul pare că le deține cheia. Ca în bancul în care ursul se plimba prin pădure fluturând lista cu cei pe care plănuia să-i ucidă. Și vine lupul, întreabă dacă e pe listă, cere să fie lăsat să-și vadă familia înainte de moarte, apoi se lasă ucis, la fel și vulpea, apoi apare Iepurașul, care întreabă și el: "Sunt și eu pe lista ta, Ursule?".
"Da", răspunde acesta. "Și n-ai putea să mă ștergi?" "Ba da", răspunde ursul, simplu.
"Iepuraș" a învățat, ca un adevărat politician român, că cel mai important este să pui întrebarea potrivită persoanei care se pretează, la momentul oportun. Și cum toată lumea știe cum funcționează mecanismul acordării privilegiilor în administrație, ne putem imagina cum a sunat întrebarea Iepurașului către Ursul de la București. Cert este că sfârșitul bancului pedelist constănțean a fost ștergerea numelui Iepurașului de pe lista celor de ucis și scrierea lui pe lista de consilieri municipali.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3941 secunde