Concurs Ce-i, Dorele, vrei la mare?

714

Articole de la același autor

România, încotro?
26 Ianuarie 2008
O Românie de închiriat
04 Decembrie 2007
Țara de poveste
23 Ianuarie 2008
Pe principiul "ne mișcăm și noi mai cu talent", Dorel s-a trezit la mare. Nu pentru a-și vizita familia sau prietenii, nici pentru aerosoli în plină iarnă. Partidul a răsturnat basculanta de candidați la Constanța, iar din ea a căzut Dorel. Buimăcit, Dorel spune că nu știe ce se întâmplă, dar dacă tot a fost basculat aici, promite că o să se miște și el mai cu talent. De ce nu, să îi facă ceva probleme lui Gogu Mazăre.
În realitate, democrații constănțeni, sau pedeliști cum se cheamă ei acum, trec printr-o mare criză de idei pentru Primărie. Au așteptat până în ultimul moment o nominalizare din partea filialei municipale deoarece mai nimeni nu dorea să iasă în față, să se ia la trântă cu primarul.
Chiar și când a venit candidatul, în persoana lui Mironescu, lucrurile nu s-au schimbat prea mult pentru PD-L. Lipsa de notorietate a deputatului și anturajul său politic de la municipiu, "împărțit în două cete, în smintiți și în mișei", nu prognozau o evoluție strălucitoare a partidului în cursa pentru primărie. Ba chiar, colac peste
pupăză, se pare că democratul nu are simpatizanți nici prin structurile centrale ale partidului, de unde greii Blaga și Videanu au cam strâmbat din nas când au auzit de candidatura lui. Așa că s-a ajuns la Dorel. Onaca.
Singurul care nu știa de planurile mărețe ale partidului era chiar împricinatul.
Senatorul, politician cu ștate mai prin toate partidele născute de la inventarea democrației iliesciene, habar nu avea că șefii lui l-au scos la înaintare la Constanța. Deocamdată, l-au băgat la rodaj într-un sondaj de opinie cu Mironescu. Cel care va fi mare sculă pe basculă, acela să fie și candidat pentru actual șef al urbei. Cam așa și-au făcut calculele pedeliștii.
Dorel se scutură încă de praful ridicat de nominalizarea lui și se jură în barbă că, de va fi să fie el alesul, se va lua de piept cu Mazăre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4089 secunde