Cireașa de pe colivă

995

Articole de la același autor

Se caută un moștenitor care să primească un colț din parcul Tăbăcărie. Terenul se vinde mai apoi, aceasta fiind și clauza tacită a retrocedării... Primăria Constanța trece spațiul verde din domeniul public în cel privat și aprobă construirea unui mall. Organizațiile de mediu se opun, oamenii ies în stradă, mass media consemnează. Pe măsură ce se dau contracte de publicitate, rămân tot mai singură să consemnez!
Avizele se dădeau pe bandă rulantă, inclusiv de la Agenția de Mediu, adică de la cei pe care-i plătim să aibă grijă de spațiul verde. De ce a cedat Traian Petrescu? La vremea respectivă mi-a spus că a primit o notificare, un fel de ultimatum de la investitor.
Nicio lege nu a salvat parcul, nicio autoritate nu s-a opus proiectelor lui Mazare. Nici pe parcursul execuției nu i-a deranjat nimeni cu vreun control.
Mall-ul s-a inaugurat în cele din urmă cu o zi înainte de alegeri, așa, ca o cireașă pe colivă. De parcă ciuntirea parcului ar fi vreo faptă bună, pe care să o treci la realizări. Cel care deunăzi spunea că trebuie să scriem cu "frica lui Dumnezeu" taie panglica de inaugurare a celui mai "mare" mall.
Zilele trecute, aflu că acele condiții impuse de acordul de mediu au fost ... facultative pentru constructorul mall-ului: că nu s-au amenajat perdele forestiere, că nu s-au plantat copacii, că, deși prin acordul de mediu investitorul se obliga să amenajeze spații de agrement în incinta mall-ului în proporție de 60%, nu s-au amenajat decât magazine.
Dau o fugă la mall... După ce mă prăfuiesc bine prin parcare, merg la "marele" mall. Magazine de țoale în stânga, magazine de țoale în dreapta. Măi să fie! Unde-i patinoarul? Dar cinema-ul? Nu-s. Păi de ce nu-s? Pentru că așa au vrut ei!!! Pentru că nimeni nu-i întrebă nimic.
Sun autoritățile locale să văd ce se întâmplă. Cei de la Mediu spun că investiția nu-i gata încă. Că în momentul în care o termină trebuie să se prezinte la ei ca să obțină aviz de funcționare! Cei de la Garda de Mediu spun că nu-i treaba lor că nu-s spații de distracție, dar că vor face un control pentru a vedea de ce nu s-a realizat perdeaua de protecție pe trei rânduri. Și aruncă pisica la Inspecția de Stat în Construcții. Nici ei nu se simt vinovați în vreun fel de faptul că nu s-a respectat proiectul inițial și mă trimit iar la cei de la Mediu.
Ce înseamnă asta? Că nu mai există nicio autoritate în republica Mazăre care să verifice dacă se respectă legile acestei țări?
Adică, dacă eu obțineam un acord pentru construirea unei case, dar îmi făceam hotel, nu eram trasă la răspundere? Puteam să torn măcar fundația? Adică de ce unii să respecte legile și alții nu?
Precedentul s-a produs. Mă întreb cu ce drept vor mai merge în control inspectorii de mediu și vor da amenzi pentru nerespectarea legilor. Dacă vă numărați printre cei verificați și răsverificați, puteți să-i trimiteți pe la mall mai întâi. Și corpul de control al primăriei, în drumul spre plajă, să treacă pe la mall. Așa, ca să vadă cireașa de pe colivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9459 secunde