Dans nupțial

742
Cred că Băsescu - poate și mama lui Băsescu, mult pomenită ieri de comentatori - se distrează copios la vederea pasiunilor ce s-au încins la vârful politicii românești.
PD-L a preluat rolul de mireasă curtată, după ce, ieri, PNL era între PSD și PD-L. Și asta pentru că PSD a devenit un pretendent foarte insistent, gata să accepte toate condițiile "codanei". Pe de altă parte, PNL, deși ar vrea cu ea, cu cea disputată, joacă rolul orgoliosului care nu face nici un pas, ci așteaptă avansuri pentru a se impune în cuplu.
Mireasa a întors spatele spre scenă și așteaptă cuvântul greu al tatălui, refuzând să se pronunțe până la momentul în care va primi semnalul.
Cât despre tată, am senzația că a avut destul timp pentru a studia scena politică, a previziona rezultatele alegerilor care au generat pretențiile la mâna fiicei sale mult iubite și că are mutarea pregătită și cavalerul ales demult. Doar că și-a luat un ră-gaz pentru a se bucura de plăcerea pur estetică de a privi dansul nupțial.
Trebuie să fie plăcut să-ți vezi dușmanii forțați să-și înghită vorbele doar pentru că tu ai ce le trebuie lor.
Pentru un dependent de putere - iar politicienii, prin natura ocupației, sunt toți membri ai acestui club - etapa în care unul o deține pe toată iar ceilalți privesc către el cu speranța că le-o va împărți trebuie să aducă momentul de climax. Așa că nu-i de mirare că acest moment se prelungește: președintele/tatăl miresei își consumă în tăcere satisfacția.
Eu, una, nu pot să cred că Băsescu va introduce PSD în ecuație. Să ne amintim, președintele ne îndemna să nu votăm oameni dubioși. Iar PSD este partidul condus de acei oameni dubioși, cercetați pentru fapte de corupție. Poate greșesc, dar cred că mireasa va rămâne necununată, iar mulți dintre nuntașii din partea pretendenților îi vor sta alături pentru a-i șterge lacrimile de… bucurie. Deci pronosticul meu: guvern PD-L sprijinit de o majoritate formată ad-hoc prin "contribuția" deloc benevolă a PNL și PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3209 secunde