"Drogați" de Vama Veche

1673
2 mai. Beți și drogați, vamaioții se trezesc din noaptea zbuciumată în corturile unde au dormit claie peste grămadă. Care au corturi, care nu s-au încălzit la focul de tabără pe care l-au aprins din scândurile smulse din gardul unui localnic. Cei mai șmecheri au venit cu mașina lu’ babacu, pe care au parcat-o direct pe plajă.
În viața mea n-am văzut atâția ciudați la un loc. Toți au privire tâmpă, belciuge în nas, în sprâncene și-n limbă. Din trei cuvinte spun patru prostii. "Mizeriile" lasă în urma lor mult jeg.
"Sper că v-ați simțit ca acasă" - sunt mesajele organizațiilor de mediu. Astfel de mesaje sunt lipite pe toate gardurile stațiunii Vama Veche. Dar pe cine mai intereseză? Când toți sunt morți de beți. Nu scapi până nu le dai o țigară sau ceva bani de mâncare. Se simt în largul lor la Vamă: trag tinichele după ei, aidoma unor retardați, te înjură fără să le faci nimic.
Plaja de la Vamă devine, an de an, un imens coș de gunoi. Pe nisip rămâne urma distracției de câteva zile: vreascuri arse, vomă, pet-uri, cutii de bere, prezervative, resturi de mâncare.
Vama Veche, cândva paradisul celor care iubeau simplitatea, s-a transformat într-o "grohotecă", vorba celor de la Vacanța Mare.
În ce s-a matamorfozat spiritul de libertate al vamaioților? Cine mai crede în salvarea stațiunii? Autoritățile care, la începutul fiecărui sezon estival, mai încheie un parteneriat după ce au bătut palma pentru ca mai apoi să scoată cuțitele pe masă și să reînvie vechile animozități. "Ochiul Dracului" - desface și reface interesele și dușmăniile. În tot acest timp, gunoiul de pe plajă începe să doară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3939 secunde