Concurs E rândul lui...

625

Articole de la același autor

Mircea Banias este un tip rațional. Este și un tip pacifist și nu-i lipsește nici diplomația, motiv pentru care cred că, teoretic, este alternativa ideală pentru șefia PD-L Constanța. Îl mai văd pe Banias a fi și un tip modest și posesorul unei cote sporite de onestitate în comparație cu mulți colegi de-ai lui, și m-aș opri aici cu aprecierile. Sunt sigură că atributele de până acum au provocat deja multe orgolii care, bineînțeles, nu digeră confirmarea lui Banias în fruntea organizației pedeliste.
Și sunt dintre acele orgolii... interne care:
... în scurt timp vor scormoni al dracului de rău în trecutul lui Banias și vor vinde picanterii mai mult sau mai puțin verosimile despre el dușmanului, numai pentru că el, Mircea Banias, nu le împărtășește părerile… să spunem, despre blonde.
... îi vor lăsa impresia că se așază la masă cu el, dar îi vor trage scaunul pe la spate, căci, din nou, Banias le strică ordinea de mult consolidată.
De fapt, sunt aceiași… cei care dacă posedă conturi fără număr, ceasuri și mașini "culese" din Luxury Show și cred că au lumea toată la picioare, iar partidul e feuda lor și îl amanetează care pe unde are interese. (Ce dacă a vorbi corect românește rămâne un bun pe care nu și-l pot permite?).
Să nu-i uităm nici pe… "mauri", cei care cred că vechimea în partid le conferă dreptul suprem la funcții și drept de veto pe orice decizie.
Banias a acceptat să preia organizația județeană a PD-L Constanța într-un moment critic și fără o infuzie prealabilă de imagine. Manifestă, cel puțin deocamdată, o încredere foarte mare în puterile sale și în capacitatea sa persuasivă. (Doamne ajută!)
Invocând modele politice din afară, crede într-o soartă mai bună pentru PD-L și mizează pe aceleași raționalism, onestitate și principii moderne despre politică, atribute de care nu a dus lipsă nici Ion Popescu, dar care l-au transformat pe avocat în... propria-i victimă.
Toți au numai cuvinte de laudă și acum despre Popescu. Chiar și contestatarii lui cei mai aprigi: "e un coleg valoros", spun ei, dar cu toate astea îl vor departe de conducere și doar un simplu membru.
Ceva mă face să cred că Banias fie va pica în plasa vreuneia dintre găștile eterne ale partidului, fie va fi și el o victimă și va sfârși asemenea lui Popescu.
De ce?! Pentru că în politică, cel puțin în cea românească, primează mocirla, mojicia, lipsa de scrupule. Cel mai imoral învinge, iar cei precum Popescu sau Banias sunt buni doar pentru… a fi sacrificați.
Sper să mă înșel totuși, iar Mircea Banias să depășească toate "influențele" (chiar dacă stau ele sub semnul prieteniei), reușind, în final, să își valorifice, obiectiv, atuurile profesionale și morale în noua sa postură de lider al pedeliștilor constănțeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9652 secunde