Concurs Exhibiționiștii

600

Articole de la același autor

Așteptările mele au fost confirmate: campania electorală pentru localele din 2008 poate depăși limitele celui mai elementar bun simț, limitele imaginației, pe cele ale toleranței. Da, actuala campanie electorală debordează de nesimțire, de mediocritate, de prostie. Și nu așa, oricum, ci cu accente, cu sublinieri, cu semne de exclamare, cu îngroșări mai mult decât evidente că poate, cine știe, nu vezi și nu auzi bine cum aspiranții la fotoliile de primari, de consilieri locali și județeni încearcă să te manipuleze, să te fraierească, să te facă să te simți prost și neajutorat dacă nu-i votezi pe ei.
Dacă și-a propus să șocheze (și nu cred, în ciuda oricărei tentative de modestie disimulată, că intenția electorală ar fi fost alta decât șocul, consternarea) a reușit. Dacă și-a propus să enerveze, să dezamăgească, să scârbească, a reușit cu brio. Felicitările mele! Vorbesc despre un afiș electoral social-democrat care îl înfățișează pe candidatul la una dintre primăriile din țară, alături de echipa sa de consilieri locali, stând la o masă lungă care copiază arhicunoscuta scenă biblică a "Cinei cea de Taină". Vezi, Doamne, pentru a evita interpretările de blasfemie referitoare la identitatea mesenilor, pesedeii și-au pus în față plăcuțe cu nume fiecăruia dintre ei. Vai, aproape că-mi dau lacrimile: câtă preocupare pentru ce ar putea înțelege acest sărman, modest și tălâmb electorat din România. De parcă alegătorii ar trăi în peșteră, pesediștii au vrut să specifice că nu e vorba de o blasfemie. Asta în timp ce, cred că vă dați seama, nu vedem în fiecare zi un Iisus plimbându-se prin mall sau câte o Maria Magdalena făcând lobby pentru candidați.
Câtă inspirație să fi dat pe-afară din responsabilul de campanie, câtă bătaie de joc să fi curs prin conștiințele comunismului târziu al PSD?
Am înțeles că reprezentanții Patriarhiei Române nu sunt deranjați de ineditul afiș al PSD, că nu ar exista exclusivitate asupra simbolurilor religioase și așa mai departe.
Păi, în ritmul ăsta, disperați de goana după voturi, n-ar fi exclus ca social-democrații să se răstignească pe cruci, să-și pună coroane de spini pe cap, ca să dea bine la prostime, ca să spulbere și ultimele fărâme de spiritualitate, de credință în oameni care, iată, chipurile nu scuipă pe oameni după ce le iau votul.
Nu în ultimul rând, la o aruncătură de băț de urbea noastră, unul dintre candidații la fotoliul de primar, social-democrat și el, și-a făcut ouă electorale. Da, știu, sună aiurea, dar omul chiar asta a făcut: și-a ștampilat numele și funcția la care aspiră pe ouăle de găină. Ce afișe, ce publicitate electorală pe internet, ce telefoane inoportune la domiciliu?! Candidatul vrea să fie prezent pretutindeni, să-ți amintească, că poate tu nu știi, că are mare, dar mare nevoie de votul tău.
Câtă rușine, cât exhibiționism electoral. Și prost, și mult.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5109 secunde