Fugi, Mazăre, fugi!

1318
Run, Mazăre, run! Mazăre aleargă. Mai tare chiar și decât Forest Gump. Fuge, fuge și nimic nu pare că-l ajunge. Fuge din emisiunile televizate de contracandidați, fuge de răspundere când oamenii vin să-l ia la întrebări. E campanie electorală, iar fuga-i rușinoasă, dar e sănătoasă. Într-o singură săptămână, chiar și cu operația de hernie încă nerefăcută, primarul Mazăre a arătat de două ori cât de sănătoasă e fuga.
Prima oară a fugit dintr-o emisiune TV. Invitat, alături de contracandidații săi, de către Mihai Tatulici, la Realitatea TV, într-o dezbatere electorală, Mazăre nu a rezistat până la final. Prins la mijloc de Onaca și Manea, edilul a plecat în timpul emisiunii, pretextând că a fugit pentru a nu fi luat la bătaie. Adevărul era însă că atmosfera din studio îi era potrivnică, cei doi contracandidați încolțindu-l cu tot felul de întrebări și acuze. Cum ar fi putut să explice Mazăre de ce a refuzat ca ANL să construiască locuințe în Constanța sau de ce nu a construit el nicio locuință în opt ani de zile, iar acum promite că face cu miile? Așa că și-a scos microfonul și a fugit de răspunsuri. Cum era și de așteptat, s-a dus glonț la televiziunea din dotare, unde s-a plâns că mai avea puțin și era luat la bătaie de Onaca, așa că de acum încolo nu va mai participa la nicio confruntare electorală cu niciun contracandidat. Pretextul perfect pentru a evita pe viitor astfel de dispute, din care oricum nu ar avea cum să iasă prea bine.
A doua oară, Mazăre a dat bir cu fugiții în ședința de consiliul local. A recurs la un gest care a demonstrat lașitate. În fața locatarilor supărați că pe spațiul verde din fața blocurilor lor se vor construi noi clădiri, primarul a preferat să evite orice fel de confruntare, retrăgând de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre cu pricina. Bineînțeles, el va fi reluat într-o altă ședință, când, probabil, cetățenii în cauză nu vor fi prezenți. Primarul a fugit de răspundere. Nu a dorit să le dea constănțenilor nici măcar o explicație de ce în fața geamurilor lor, în loc de copaci, vor avea un zid.
Mazăre aleargă acum pe ultima sută de metri, după patru ani de mers lent, abandonuri și blaturi cu adversarii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5548 secunde