Opinii

Concurs (i)Realitatea șefilor de la Poliția Transporturi

437

Articole de la același autor

În condițiile în care clădirea Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța stă să cadă, polițiștii fiind nevoiți să muncească în încăperi în care tavanele se prăbușesc, cu pereți decojiți, în frig (iarna) și fără vreun suport material elementar (vezi hârtie pentru imprimante, fax, obiecte de mobilier etc), șefii Poliției Transporturi își permit luxul de a susține conferințe de presă în locații pretențioase cum ar fi hotelul IBIS.
Iar asta pentru a impresiona o serie de experți olandezi. Sigur se ajungea la același rezultat dacă musafirii ar fi vizitat sediul Poliției Transporturi de la malul mării și ar fi văzut în ce condiții "reale" se lucrează la Constanța. Cât de rudimentar se muncește în secolul 21 într-o clădire de secol 19, cu tavane prăbușite, cu pereții parcă trecuți printr-un război, cu aparatură învechită, fără a avea bani de la centru nici măcar pentru hârtia folosită la imprimarea declarațiilor celor anchetați. Parcă vorbim de altă lume și nu de aceea în care trăiesc șefii de la Transporturi. Chiar așa și e! Nu credem că nu se știe ce se întâmplă în propria ogradă, dar e mai frumos să ne fălim că avem rezultate bune, că suntem la un nivel "teoretic" excelent. Specific nouă, românilor!
Șeful Direcției Poliției Transporturi, Sorin Gâfei, a vorbit, ieri, despre "implementarea cu succes a câtorva practici europene". Ce vorbe mari, când polițiștii de aici știu prea bine în ce condiții se muncește, iar ele nu seamănă nicidecum cu cele europene. A mai vorbit "șeful" de "identificarea vulnerabilităților"… Care sunt acestea? Șpaga, interesele, jocurile de culise din interiorul Poliției Transporturi?
Dar cum Dumnezeu nu ține cu mincinoșii și nici cu infatuații, iată că problemele tehnice din timpul conferinței de presă au avut cam același rezultat pe care l-ar fi avut vizitarea de către olandezi a sediului Poliției Transporturi constănțene. Adică să ne facă de râs.
Chiar în timpul prezentării proiectului computerizat, lumina s-a stins și sala de conferințe s-a cufundat în întuneric. Penele de curent i-au determinat pe oficialii olandezi să facă o pauză de cafea, pentru a se mai destinde…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4442 secunde