La vot pe 30 februarie!

524

Articole de la același autor

Eram prea mică atunci când Ceaușescu mai dădea 100 de lei pensionarilor, când nivelul de trai creștea doar cu voia tovarășului. Acum, sunt prea matură ca să mai cred politicienii care deschid cutia milei o dată la patru ani, pentru ca în restul timpului să ne spună că au pierdut cheița de aur de la lacătul fermecat.
Iată că, anul acesta, cheița a fost găsită și, săptămânal, câte un ministru mai scoate o mărgică din sipet: alocații pentru copii majorate, hrană mai bună în spitale și creșe, aparatură medicală ce n-a văzut Parisul va sta la dispoziția medicilor români, iar punctul de pensie pare că vrea să se ia la trântă cu majorarea monedei europene. Nici negocierile dintre sindicate și Executiv parcă nu sunt atât de încrâncenate ca în alți ani. Guvernul nu-și mai coase buzunarul ca în alte dăți sau și-l înnoadă cu ochiuri numai așa, ca să nu bată la ochi.
Am intrat în anul bisect al politicii, când, în disperarea de a aduna voturi, în anul electoral guvernanții dau drumul la lesa sărăciei. O dată la patru ani românii o duc puțin mai bine. O dată la patru ani politicienii descoperă faptul că au fost aleși și că au multe polițe neplătite. Pe ultima sută de metri, se aruncă praf în ochi.
Dintr-o dată, ministrul Sănătății și-a adus aminte că cei câțiva lei pentru hrana bolnavilor nu ajung, că pacienții parcă merită să mănânce și altceva decât ceai și margarină dimineața și cartofi la prânz. Cel mai bine o vor duce bolnavii internați în staționare de o zi, a căror alocație de hrană ar putea crește din aprilie cu 88%.
Dacă alocația pentru copii s-a majorat anul trecut cu un leu, de la 24 la 25 de lei, de data asta lucrurile stau altfel, alocația ajungând la 32 de lei.
Spitalele noastre, unde șpaga ți se ia de la portar la profesor universitar, unde, de atâta scârbă, constănțenii au fugit peste graniță în Bulgaria să-și caute sănătatea, vor deveni, dintr-o dată, adevărate clinici de specialitate, dacă e să ne luăm după promisiunile ministrului. Fără număr, fără număr! De la Nicolăescu spitalele vor primi aparate de anestezie și terapie intensivă, aparate de radiologie, de ventilație, computere tomograf, angiografe și alte asemenea echipamente.
Și în intervalul de timp dintre alegeri cetățenii au nevoie de un trai decent, nu numai în anul electoral. Ar trebui ca românii să emigreze din țară timp de trei ani și să se întoarcă în preajma alegerilor, când reprezintă ceva pentru politicieni. Și cum politicienii ne bagă în seamă o dată la patru ani, noi să le dăm votul pe 30 februarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2385 secunde