Louis de Funes de la IPJ

821
Un bărbat este împușcat în Constanța iar fetița lui, de numai 12 ani, este lipsită de apărare, pentru că, din păcate, nu o are nici măcar pe mama sa alături.
Atâta timp cât asupra tatălui său a avut loc o tentativă de omor, iar anchetatorii cred ca este vorba despre o răzbunare sau o reglare de conturi, minora este expusă anumitor riscuri. Deși ar fi trebuit să fie prima care să-i acorde atenție copilei, Poliția nu intervine.
Mai mult, șeful IPJ, un om cu multă experiență, dacă ar fi să ne luăm după vârstă și grad, este destul de liniștit și spune că nu se impune protecție pentru copil, pentru că tatăl ei nici măcar nu a fost amenințat (?!). Da, e adevărat, nu a fost amenințat, a fost… doar împușcat! Declarația chestorului pare desprinsă dintr-un film, dar nu cu jandarmi, ci cu polițiști.
Că, pentru însuși șeful care răspunde de polițiștii întregului județ, o tentativă de omor cu opt gloanțe nu întrece în gravitate o amenințare, ne-ar părea amuzant dacă nu ar fi destul de grav.
Aș vrea să cred că mă uit la un film cu Louis de Funes, dar, din nefericire, totul este o realitate care se întâmplă chiar în orașul nostru.
Și în acest caz, ca și în altele, ceea ce mă surprinde este reacția autorităților. Mai ales a celor care sunt plătiți să ne apere, traducând în fapte ceea ce susțin pe la toate conferințele, cum că siguranța cetățeanului ar fi cea mai importantă.
Dar asta, probabil, numai pe hârtiile făcute la bilanț. Acolo unde tot timpul se laudă și niciodată nu menționează eșecurile sau nerealizările care, până la urmă, sunt omenești.
Și, în timp ce Poliția stă cu mâinile-n sân, școala unde fetița este elevă s-a pregătit să-i acorde protecție. Respect profesorilor, care au înțeles că este vorba despre un copil nevinovat, și rușine polițiștilor, care uită să-și facă datoria !

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6168 secunde