Concurs Mironaca

644

Articole de la același autor

România, încotro?
26 Ianuarie 2008
Mârlanul și fătălăul
08 Februarie 2008
Ce-i, Dorele, vrei la mare?
31 Ianuarie 2008
Țara de poveste
23 Ianuarie 2008
Democrat-liberalii constănțeni mai au puțin și intră în campania electorală fără niciun candidat. De doi ani de zile, foștii democrați se tot bat cu cărămida în piept că vor răpune căpetenia pesedeilor din Constanța într-o luptă pe viața și pe moarte pentru Primăria municipiului. Numai că, până să apară acel viteaz care să-l biruiască pe căpcăunul Mazăre, multe lucruri s-au schimbat și mulți au anunțat că vor să-și măsoare puterile la Primărie. Mai puțin PD-L care, când vine vorba de un candidat, dă din colț în colț și invocă tot felul de sondaje. Ultima găselniță a fost un studiu sociologic comandat de la București, care le înfrânează democraților constănțeni dorința de a se arunca în luptă cu un candidat.
Pedeliști anunță că au două variante pentru primărie: Laurențiu Mironescu și Dorel Onaca. Le țin departe de urechile constănțenilor de rând, parcă de teamă să nu dezamăgească pe cineva. Se tot invocă motive de genul: sondajul nu e definitivat, se lucrează la detalii.
În realitate, sondajul comandat de PD-L la Constanța este gata de aproape două săptămâni. Se cunosc procentele, intențiile de vot, însă nimic nu transpiră din sipetul închis bine la partid. Se lasă impresia că nimeni nu știe nimic, că lucrurile nu sunt deloc clarificate. În spatele acestei perdele de fum se negociază, însă, la sânge, liste de consilieri, locuri eligibile, compromisuri politice.
Singurul care rupe tăcerea fără nicio reținere este Dorel Onaca. Senatorul recunoaște cu nonșalanță că el știe de mult rezultatele sondajului. "Păi cine l-a plătit? Mama? Oricum, este unul corect pentru că eu nu sunt genul de om care să-mi fur singur căciula. Eu nu mă limitez niciodată doar la a candida, scopul meu este că câștig", mărturisește Onaca. Senatorul spune că realitatea este cu totul alta decât cea lăsată să se întrevadă printre obloanele partidului. El susține că este cu mult peste ceilalți candidați, iar contracandidații din partidul său sunt prea mici pentru a intra în discuții. "Doar eu și Mazăre contăm", este sigur pe el Onaca. Dacă este așa de bazat, atunci de ce partidul nu îi anunță candidatura? Răspunsul vine tot de la el. "Nu m-am hotărât dacă să candidez. Când se va anunța oficial data alegerilor, atunci am să anunț și eu ce decizie voi lua". Cert este că Onaca așteaptă până atunci să vadă "care sunt perspectivele NATO și UE" la Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2625 secunde