Mistreții să plătească!

668
Justiția a făcut dreptate și le-a dat angajaților din teatrele constănțene, concediați abuziv de Constantinescu&Co în 2004, despăgubirile salariale pe ultimii patru ani. 1,5 milioane de lei este suma pe care Consiliul Județean va trebui să o plătească artiștilor care au fost dați afară, odată cu distrugerea culturii constănțene. Nicușor Constantinescu și gașca sa de consilieri pesediști au preferat să îi spună, mai plastic, reorganizarea instituțiilor de cultură. Mai exact, au desființat Teatrul Fantasio, un simbol al culturii constănțene și nu numai, și Teatrul Ovidius, peste o sută de persoane fiind concediate. Însă numai 30 au continuat lupta în instanța de judecată cu gașca pesedistă de la CJC, pentru a-și recâștiga drepturile. Iar deznodământul a fost unul cât se poate de firesc. Administrația județeană va trebui să plătească artiștilor peste 1,5 milioane de lei (15 miliarde de lei vechi), nota de plată pentru prostia, incompetența și lăcomia unui singur om. Așa cum mărturiseau însă și actorii, acești bani nu compensează nici pe departe răul făcut teatrului constănțean de niște "mistreți" pentru care adevărata cultură înseamnă, mai degrabă, festivaluri de vin și expoziții de cârnați și caltaboș. Bineînțeles, așa cum ne-am obișnuit deja, acești bani vor fi plătiți tot de noi, constănțenii, din taxele și impozitele noastre. Nu vor aduce bani de acasă nici Constantinescu, cel care a inițiat și comandat proiectul, nici trepădușii pesediști din fostul mandat, care au votat, fără pic de conștiință, exact cum le-a dictat șeful.
Ci vor băga din nou mâna în buzunarele contribuabililor pentru a-și acoperi prostia. Iar constănțenii vor plăti supuși, deoarece habar nu au ce fac mai marii administrației publice județene, aleși prin votul lor pentru a le reprezenta interesele.
Pentru că batjocura autorităților față de banii contribuabililor a mers mult prea departe, pe site-ul www.petitieonline.ro a fost publicată o petiție împotriva acordării de despăgubiri actorilor din bani publici. Mai exact, inițiatorul cere ca cele 1,5 milioane de lei să fie plătite de cei care au masacrat, în mod inconștient, cultura și i-au lăsat pe drumuri pe cei 30 de artiști. Este vorba de președintele CJ, Nicușor Constantinescu, și consilierii care au votat, la acea vreme, proiectul de hotărâre cu pricina.
Petiția este publicată la adresa http://www.petitieonline.ro/petitie-p36242045.html.
Din păcate, aceasta nu este singura extravaganță ilegală a Consiliului Județean din perioada 2004-2008. Sub conducerea aceluiași Constantinescu, administrația a blocat un proiect european, Pavilionul Expozițional, aflat în plină desfășurare, prejudiciile create și recuperate de Uniunea Europeană fiind de peste 4 milioane de euro. Și atunci, paguba a fost plătită din bani publici. CJC s-a împrumutat cu suma de 8 milioane de euro de la bănci pentru a plăti prejudiciul UE și pentru a continua lucrările la Pavilionul Expozițional, creditul și dobânda aferentă urmând să fie achitate din bugetul județean (bani publici) în următorii 20 de ani.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5257 secunde