Moașe pentru Stolojan

768
Viitorul Guvern se naște. Băse l-a aruncat pe Stolo în sala de operații, i-a rupt apa și așteaptă să vadă ce iese. Moașele pesediste și pedeliste sunt prezente în fața bicicletei și asistă la chinurile politice prin care trece România de azi. Stolojan, răstignit pe masa de intervenții și negocieri din biroul președintelui Senatului, răsuflă sacadat. Când Mitrea îi cere să împingă, poate iese primul un ministru social-democrat la Justiție, Blaga îl apucă de mână și îl îndeamnă să respire, să numere până la trei. Să mai aștepte puțin până sună Boc la Cotroceni. Orice ministru ar ieși, orice culoare ar avea, președintele Băsescu va fi cel care va trebui să îi taie cordonul ombilical. În rest, contracțiile par să fie destul de regulate. Jumătate sunt de natură pesedistă, cealaltă jumătate democrat-liberală. Algoritm echitabil. PD-L așteaptă să îi iasă câteva ministere importante, precum internele, apărarea, dezvoltarea regională, economia, tineretul sau mediul, în timp ce PSD trage să țină în brațe Justiția, Finanțele, Sănătatea sau Externele.
Chinurile facerii sunt enorme, mai ales că nou-născutul suferă de importante malformații politico-doctrinare. Dar nu contează. Merită orice sacrificii. Unii sunt prea îngrijorați de efectele crizei, alții sunt speriați de opoziție.
Înconjurat de zecile de moașe și specialiști care îl asistă zi și noapte pentru a face Guvernul, Stolojan nu se mai vede din cauza forfotei din sala de operație. Cei doi tați, Boc și Geoană, care își revendică jumi-juma paternitatea, sunt singurii care ies periodic din sală și informează poporul despre travaliu. După cum le este felul, vorbesc în așa fel încât să nu spună nimic.
Undeva lângă patul premierului însărcinat cu nașterea Guvernului, stau foarte încordați Mazăre, Constantinescu și Oprișan. Nicușor transpiră abundent, Mazăre își răsucește trabucul, scrumând arogant în trusa cu ustensile. Nu se dau duși din sală. Tăticul Geoană le-a promis lor astă vară, pentru că au fost cuminți la alegerile locale și s-au jucat frumos de-a constructorii și de-a "Sacoșica fermecată, cu pui, ulei, făină albă", că le va face unul, doi frățiori cu funcții în Guvern.
Doamne, ce bucurie a fost atunci pe capul lor, câte planuri și-au făcut cum vor pune ei mâna pe Mediu și Turism. Însă, acum, în tensiunea travaliului, au apărut niște complicații. Tot la ieșire așteaptă aceleași ministere și democrat-liberalii, care nu vor nici gând să renunțe. Și ce surpriză s-ar putea să aibă Mazăre… Tot uitându-se pe gaura prin care se naște Guvernul, s-ar putea ca în loc să îi vadă capul lui fra-su sau al lui Nemirschi, aflați în cărți pentru Mediu și Turism, să se trezească în fața ochilor cu "proasta" de Sulfina. Ce aș mai râde…
Până una alta, până ies la lumină toate ministerele și toți miniștri, ieri s-au făcut formele legale privind nașterea viitorului Guvern. S-a semnat așa-zisul "Parteneriat pentru România", un act care consfințește crearea primei guvernări stânga-dreapta, sus-jos.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3852 secunde