Nicușor își face bagajele

1797
Nu mai încape umbră de îndoială că planurile echipei Mazăre - Constantinescu de a obține un ultim mandat sunt la un pas de a fi dejucate.
Nu există nici un dubiu că Nicușor Constantinescu a ajuns până acum în fruntea Consiliului Județean Constanța datorită lui Mazăre, amicul și partenerului lui de afaceri. Și, cum Mazăre este în cădere liberă, și soarta lui Nicușor e aproape decisă.
Nicușor e disperat. Se ține toată ziua după coada lui Mazăre, la toate evenimentele primăriei, doar, doar, o reuși să mai smulgă câteva voturi.
A împânzit județul cu sute de panouri și afișe în care confiscă instituția Consiliului Județean ca fiind o anexă a PSD-ului și a echipei Mazăre. Este disperat că lumea
nu a uitat de aventurile sale din intersecțiile Constanței, când turmentat fiind a adormit la volan.
Este disperat pentru că principalul său contracandidat, vicepreședinte al PD-L, face pași importanți la capitolul notorietate, este un avocat de succes, un om integru, fără a fi implicat în vreun act de corupție.
În timp ce Popescu reușește să câștige încrederea constănțenilor prin onestitate și corectitudine, Nicușor face eforturi disperate și a "amanetat", probabil, tot bugetul pentru a oferi pomeni în schimbul voturilor.
Este disperat pentru că Ion Popescu, pe unde l-a prins, l-a învins și nu oricum, ci acolo unde îl doare mai tare, în justiție.
Multe dintre abuzurile lui Constantinescu și-au găsit rezolvarea în justiție. În cei patru ani, avocatul Ion Popescu a câștigat toate procesele pe care le-a avut cu Consiliul Județean. Toate ilegalitățile lui Constantinescu au fost constatate și sancționate, instanțele obligând Consiliul Județean Constanța la daune în favoarea celor ale căror drepturi au fost încălcate, fie anulând hotărârile de consiliu județean adoptate cu încălcarea legii.
Nici măcar încercările lui Constantinescu de a convinge judecătorii, în calitate de martor, că în administrația publică locală nu ar exista corupție, jurând pe cruce pentru a-i scoate basma curată și a arăta că nu există corupție și, implicit, de a obține voturi în plus nu au avut efectul scontat.
Și de ce nu, Nicușor este disperat la gândul că mai devreme sau mai târziu va trebui să dea socoteală constănțenilor.
Ion Popescu susține că va avea grijă ca Nicușor Constantinescu și consilierii să plătească din propriile buzunare și nu din ale contribuabililor pentru toate datoriile și proiectele ilegale pe care le-au făcut în numele județului Constanța.
Degeaba transmite salutări timide prin gura lui Mazăre, care practic l-a luat de suflet în această campanie. Președintele încă în funcție al CJC Constanța știe, mai bine ca oricine, vechea zicală "de ce ți-e frică nu scapi" și simte că e la un pas de a pierde.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2555 secunde