Concurs Nu contează de mireasă…

775

Articole de la același autor

Omul rău și edilul prost
07 Ianuarie 2008
Impotenții
09 Ianuarie 2008
Fără martiri aici!
29 Decembrie 2007
Dacă ești prost!...
03 Decembrie 2007
Țara lor
12 Decembrie 2007
Satisfacții europarlamentare
28 Noiembrie 2007
Trebuie că primarul nu și-a recâștigat concentrarea electorală după concediul petrecut în Brazilia, de vreme ce a scăpat o asemenea perlă, care dă dimensiunea exactă a interesului pe care-l poartă bunăstării constănțenilor: Chiar așa, indubitabil, mormanele de zăpadă se vor topi de tot până la momentul în care turiștii vor veni să danseze samba la Mamaia, dar nu asta ne interesa pe noi, cei care folosim carosabilul pentru că nu putem escalada munții creați pentru a face loc mașinilor.
Ironia nu-și avea momentul acum, când urmările dezinteresului și neputinței care au guvernat acțiunea de deszăpezire încă domină peisajul urban constănțean.
Evident, când vii de la distracție, ești vesel și n-ai nicio problemă, e mai ușor să te gândești că vine vara, cu samba, decât că iarna cu zăpadă, fie ea și adunată grămadă pe trotuare, nu a trecut încă.
Eh, a nins mai mult, că doar Constanța nu-i în Brazilia!, a concluzionat Mazăre, încercând să egaleze în prost gust o declarație celebră ("iarna nu-i ca vara!") a unui politician căruia pare să-și dorească a-i călca pe urme, în ciuda rivalității afișate. Nu, într-adevăr, doar primarul Constanței este în Brazilia atunci când e mai multă nevoie de el acasă. Dar răsare, iată, întrebarea unde e "acasă" pentru Mazăre, de vreme ce și-a petrecut mare parte din timpul mandatului în țara în care se zvonește că are și afaceri în derulare?
A bagatelizat problema zăpezii, a redus-o la "trei zile", când constănțenii știu bine că a fost mult mai mult decât atât și s-a concentrat pe proiectele de divertisment ale verii care va veni. Gata, a trecut necazul, Mazăre s-a lăudat că a venit el cu vremea bună, făcându-ne să ne întrebăm de ce a mai plecat, dacă absența sau prezența lui au asemenea efecte meteorologice.
Asta este…, știți cum se spune, "nu contează de mireasă, bani să iasă!" iar banii din buzunarele celor cu mari interese în turism, printre care se numără și primarul… stațiunii Mamaia, vin de la vizitatorii de sezon. "Mireasa" poate să fie obosită, cu rochia pătată și ruptă, cu bășici la călcâie, flămândă, tristă și cu mari dubii că acest ginerică a fost alegerea corectă… tot va fi silită să iasă la samba, ca să nu supere oaspeții cotizanți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3857 secunde