Concurs Nu te-aș vota, dar te-aș scuipa

474

Articole de la același autor

Dormitorul este dominat de un tablou care rupe monotonia peretelui alb. A fost pictat special pentru această casă. Trecerea spre living se face printr-un dressing prevăzut cu o oglindă enormă, în care se hlizește, zi de zi, oră de oră, secundă de secundă, pictura făcută în ulei, pe o nuanță închisă. Stelică trece în fiecare dimineață prin fața ei și îi aruncă o privire plină de ură, de dușmănie. Chipul încremenit în vopsea nu se sinchisește și continuă să zâmbească. Stelică nu se poate abține și îi aruncă un scuipat direct între ochi. Comănici rămâne la fel de pasiv, imortalizat pe peretele din dormitor. Scuipatul se scurge încet pe obrazul palid al cruciatului peremist. Dâra lăsată prinde un contur aparte, exact ca cea a unei lacrimi căzute pe un obraz mult prea tare fardat. Chipul plânge fără voia lui, iar privirea îi devine din ce în ce mai ștearsă. Poate că se gândește la procentele partidului, la eșecul din alegeri, la perspectiva sumbră a PRM la Constanța. Îi rămâne zâmbetul încremenit pe buze. Știe că, deocamdată, are o pâine de mâncat în simbria mai marilor județului, care străjuiesc pereții lui Stelică, lângă el.
Alături, își așteaptă aceeași soartă figurile lui Mazăre, Constantinescu și Stroe. Tot picturi celebre, din patrimoniul politic local.
Povestioara de mai sus nu este o invenție a subsemnatului ci este rodul gândirii unui lider politic local. Radu Comănici, președintele PRM, a mărturisit că știe el, din surse sigure, că rivalul său politic, Stelian Duțu, are un tablou cu el pe peretele din dormitor, pe care îl scuipă în fiecare dimineață în semn de dispreț. Mai mult, el spune că, alături de imaginea lui, pe zidurile din locuința liderului democrat mai sunt țintuite și chipurile lui Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Felix Stroe, care au aceeași soartă zi de zi.
Aceste declarații, făcute în cadrul unei conferințe de presă, demonstrează, încă o dată, nivelul intelectual și politic al lui Comănici.
Rădem noi, râdem, însă când ne gândim că acest individ se află în fruntea administrației județene, că el conduce destinele a sute de mii de constănțeni, ne vine să ne luăm lumea în cap. Lider de partid, vicepreședinte al Consiliului județean, Comănici este dovada vie că avem o clasă politică putredă, incompetentă, fără nici cea mai mică valoare. Mai rău este că acest individ se cațără de vreo două mandate în fruntea județului prin voturile noastre. Și-a vândut imediat electoratul și și-a băgat partidul în serviciul mai marilor PSD de la malul mării deoarece ei au cuțitul și furculița puterii locale, prin care se împart avantajele și privilegiile. Din fericire, constănțenii s-au mai deșteptat și dau semne că nu mai au de gând să gireze cu votul produse politice precum Comănici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4007 secunde