Concurs Primar de Bamboo

894

Articole de la același autor

Imediat după alegeri, Constanța a rămas orfană de părintele său, întâiul ales al urbei, prea-iubitul conducător, edilul Mazăre. Marcat de istovitoarea campanie electorală, primarul a părăsit orașul care l-a ales. S-a mutat cu totul pe plajele din Mamaia și în cluburile de pe litoral. Puțini l-au mai văzut de atunci pe Mazăre trecând dincolo de barierele care vămuiesc intrarea în stațiunea pe care o păstorește cu atâta devotament.
Timp de vreo două luni până la alegeri, primarul Radu Mazăre era omniprezent în viața orașului. Făcea câte zece conferințe de presă pe săptămână pentru a dezbate diferite probleme, se întâlnea zilnic cu locuitorii orașului, ajunsese să inspecteze până și pubelele de gunoi, inaugura pe hârtie tot felul de proiecte mărețe (sală de sport polivalentă, bazar oriental, teleschi nautic sau orășel lacustru), promitea mii de locuințe, arătându-ne machete frumos colorate. Ce s-a mai auzit din toate astea după ce ați pus ștampila pe buletinul de vot? În ce stadiu se află construcția celor o mie de apartamente și garsoniere ce ar trebui să fie gata peste un an? Nu s-a mai auzit nimic. În schimb, îl vedem zi de zi pe primar pe plajă dându-se cu zmeul, iar seara dansând prin cluburi, îl citim prin presa vremii cum se laudă cu mașinile vechi și iubitele sale noi, blonde cu picioare lungi, îl vedem la televizor îmbrăcat în verde, "în ținută de război", că doar omul se află în război cu "Băsescu și procurorii lui". Încearcă să-și creeze o imagine de macho, de politician neconformist, de mare luptător al rezistenței antiprezidențiale. Însă mereu aceleași mesaje, aceleași imagini. Citeam duminică un interviu cu Mazăre în Evenimentul Zilei. Despre politică, hărțuirea sa de către DNA, costumația a la Che Guevara, femei cu picioare lungi. Nimic nou. S-a tot scris despre toate acestea, imaginea și acțiunile lui intrând în rutină și riscând să devină un stereotip, dacă nu s-a și întâmplat.
La fiecare început de săptămână, tabloidele redau cum s-a distrat Mazăre în Bamboo. Că a băut șampanie scumpă, că a dansat țigănește sau că a dat mâna cu Irinel Columbeanu, primarul Constanței apare negreșit pe prima pagină.
Cu o astfel de imagine, edilul s-a detașat de mult într-un fiu adoptiv al stațiunii Mamaia, unde își canalizează, de cele mai multe ori, toată atenția și resursele bugetului public. Vara este în Bamboo, iarna e în Brazilia, toamna și primăvara la schi în Austria. În rest, cu precădere o dată la patru an, timp de câteva luni, se află în Constanța. Ca Primar.
Între timp, orașul care l-a ales a rămas la fel. Gunoaie, câini vagabonzi care atacă în haite, trotuare transformate în parcări auto, trafic auto greoi, șantiere de construcții pe spații verzi, mai ales în parcuri și între blocuri, violență pe străzi. Dar prea ne credem în Suedia sau Olanda, după cum ne reproșa pe forum unul dintre susținătorii lui Mazăre, și suntem cârcotași. Gunoaiele, câinii, violența fac parte din viața noastră și trebuie să le acceptăm ca atare. Să ne fie clar! Constanța nu e Mamaia și nici Primăria nu e Bamboo!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4094 secunde