Program anticriză 4x4

713
Parlamentarii au găsit soluția pentru a contracara efectele crizei economice. Își înnoiesc parcul auto. Nu cu Loganuri, pentru a ajuta producția autohtonă, deoarece producătorul de la Colibași nu se poate ridica la nivelul așteptărilor și standardul de lux al marilor noștri demnitari. Ci cu jeep-uri de 70.000 de euro bucata. Au nevoie aleșii țării de mașini cu tracțiune integrală, 4x4, pentru a face față stării drumurilor patriei atunci când se duc prin circumscripții. Bravo lor, că în aceste vremuri grele se gândesc și la binele marilor producători de autoturisme de lux din lume.
Și pentru a demonstra că sunt cumpătați când vine vorba de banul public, ei nu vor cumpăra, în primă fază, decât 50 de mașini. Astfel, din buget se vor aloca, în prima parte a anului viitor, peste 10 milioane de lei (vreo 3,5 milioane de euro), fără TVA, pentru achiziționarea jeep-urilor. Nu au mai contat recomandările guvernanților către chibzuință în ceea ce privește cheltuielile din banii publici. Iar culmea tupeului, după ce povestea acestei investiții a apărut în presă, conducerea Camerei Deputaților a replicat sec că totul este legal. Legal, legal, dar pe cheltuiala cui? Normal că tot a românilor.
În același timp, analiștii se așteaptă în următorul an chiar la o recesiune economică în România, arătând cu degetul în special spre presiunea exercitată de creșterea cheltuielilor publice pentru 2009.
Și așa, trăgând linie și după acest mandat, imaginea parlamentarului român nu tinde să se îndrepte deloc în conștiința românului, ci din contră. Salarii uriașe, privilegii speciale pentru ei și familiile lor, diurne, bani de chirie, mașini, în schimbul chiulului, nepăsării, a unor legi făcute cu dedicație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2422 secunde