Sex pe banii noștri

632
Nu, nu ne referim aici la mariajul PD-L/PSD, la aventurile Mihaelei Tabac, la îmbălsămatul semi-decedat ajuns la putere sau la incompetența miilor de patroni care, efectiv, și-au băgat ceva în ei de bani europeni, prezentându-se la CE cu niște compuneri de clasa I pe post de cereri de finanțare.
Nu. Este vorba despre modul ciobănesc în care li s-a tras-o proprietarilor de mașini.
Să recapitulăm: după procese, amenințări, clauze de salvgardare, proceduri de infringement și alte tehnici moderne de negociere (pentru denumirea cărora s-a abuzat cu grație de neologisme), șoferii se trezesc cu o taxă de poluare.
Nu are ea prea mult sens, căci e mai mică pentru mașinile second-hand, care poluează și sunt stricate, însă merge. Nu trece mult timp însă și se schimbă modificarea. Taxa se triplează pentru mașinile la mâna a doua și, potrivit textului legii, se anulează pentru TOATE mașinile, din 15 decembrie.
OK, nu e bine și mai marii țării își dau seama de asta. Nu se poate să se anuleze taxa. Drept urmare, se intervine în forță. Pe 9 decembrie, proprietarii de mașini SH se grăbesc să achite taxa după vechea formulă dar, ce să vezi (?!), schimbarea a fost modificată din nou.
Funcționarii sârguincioși ai Administrației Finanțelor Publice s-au trezit cu noile formulare pe masă și, acoperiți de textul legii (ordonanța de urgență intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial), încep să le ceară sărmanilor de la coadă de trei ori mai mulți bani decât ar trebui.
Numai că România nu e Germania, Islanda sau Japonia. Oamenii nu pleacă liniștiți acasă ci o pun de un protest în toată regula, care scoate din plictiseală forțele de ordine.
Brusc, calculatoarele AFP se blochează (de la frig, cine știe?) și nu se mai întâmplă nimic. Mai pe seară, vine și răspunsul: ordonanța a fost publicată din GREȘEALĂ. Ha!
Încercați să vă închipuiți ce s-a întâmplat. Angajații plătiți din banii noștri stăteau plictisiți la birou și făceau un scurt inventar al ordonanțelor pe care trebuiau să le publice.
Poate s-au apucat să facă sex în grup, de bucurie că Tăriceanu&Co pleacă acasă, și au amestecat ordonanțele, la țigara de după. Poate s-au grăbit să publice totul, ca să plece acasă, că doar era cald afară. Poate că erau obosiți, după patru ani în care au tot publicat ordonanțe. Poate că nu mai suportau nici ei suspansul și s-au decis să publice ordonanța și să scape de griji! Poate că aveau pică pe vreun patron de autohaus și s-au gândit să îi provoace un infarct. Poate a fost doar o glumă!!! Proastă, bună… depinde de ce parte a puterii ești.
DAR… (și nu e vorba strict de România aici) dacă în loc de taxa auto, ordonanța prevedea lansarea de rachete nucleare spre Franța? (mmm… opinie personală autocenzurată) Dacă prevedea reținerea a 20% din salarii pentru plata perfuziilor și oxigenării sângelui mumiilor din clasa politică? Ce mai făceau atunci aleșii? Cum prezinți scuze după un eventual genocid? Cum te poți prezenta în fața proprietarului, ca guvernant, de mașini după ce, fără doar și poate, l-ai *** (beep!) și să îi zici "Nu ți-a plăcut, nu-i nimic, îți dau banii înapoi"? Să îi tratezi pe cei care te-au ales ca pe niște curve și să faci glume cu taxe pe banii lor… ce viață!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3941 secunde