Suburbia Mamaiei

604

Articole de la același autor

M-am săturat să văd cum orașul Constanța este tratat de autoritățile locale exact ca un cartier mărginaș al stațiunii Mamaia. Toată atenția și proiectele edililor constănțeni se îndreaptă cu precădere către partea litorală din nordul municipiului. Că e teleschi, cursă de formula 1 pe apă, insulițe artificiale sau port turistic, toate se adresează numai stațiunii Mamaia, în care, mai ales în timpul sezonului, puțini constănțeni se încumetă să intre din cauza aglomerației și a traficului infernal.
Primarul se laudă că astfel ajută la dezvoltarea economică a Constanței și la crearea de noi locuri de muncă. Hmm! Dezvoltare economică? Poate doar pentru cei câțiva zeci de patroni de terase și hoteluri, majoritatea apropiați sau membri ai camarilei din primărie, care fac milioane de euro pe vară. Căci, din câte am înțeles, cele mai multe afaceri din Mamaia varsă taxe și impozite în cu totul alte orașe, aici figurând doar ca simple puncte de lucru.
Însă cel mai mult mă intrigă lozinca proletară "Creăm locuri de muncă pentru constănțeni". Ce locuri de muncă creează Primăria Constanța pentru tineri, în Mamaia? Cameriste în hoteluri, barmani, ospătari și debarasatori pe terasele cu mici și manele, paznici la șezlonguri? În timp ce orașe ca Arad, Cluj sau Timișoara adună elita din întreaga țară în corporații internaționale. Nu vreau să mă gândesc că, atunci când va crește, copilul meu va trebui să apuce cale migrației pentru a-și găsi o meserie adevărată, deoarece la Constanța singurele job-uri vor fi cele de ospătar și bucătar pe litoral.
Nu spun că stațiunea Mamaia ar trebui neglijată de autorități. Însă nu pot accepta ca orașul în care trăiesc să se sufoce sub gunoaie, nu mi se pare normal ca zona istorică să se năruiască doar pentru că micii și nisipul nu își găsesc locul în peisaj, doar pentru că, pentru Mazăre, Mamaia este mai importantă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4332 secunde