Supărarea când îi vine…

820
Pesediștii i-au pus la respect pe locuitorii din Palazu Mare. Nerușinații nu au vrut să voteze cu "domnul Ma-zăre" în vară, iar acum să rabde de foame. Cam aceasta poate fi concluzia descinderii de luni a candidaților PSD la parlamentare în "cartierul constănțean". Am pus ghilimele de rigoare deoarece numai a cartier de oraș nu arată. Vă vine să credeți că în anul 2008, deși plătesc taxe și impozite la nivel de mare municipiu - reședință de județ, oamenii de acolo nu au canalizare, apă curentă sau străzi asfaltate? Mai ceva ca în cătunele din fundul județului, căci marile comune au intrat deja în rândul așezărilor civilizate în ceea ce privește utilitățile.
După cum spuneam, candidații pesediști s-au întâlnit cu electoratul din Palazu. Au fost strânși oamenii la cantina din cartier pentru o porție de… doctrină social-democrată. Au crezut că au fost chemați pentru a-și potoli foamea, dar nu s-a întâmplat așa. Nu pentru că pesediștilor le este frică de legea electorală care interzice pomenile. Nici gând. Mai ales că ei au inventat și perfecționat sistemul la malul mării. Ci pentru că "domnul Mazăre" este supărat pe ei, după cum le-a explicat liderul organizației de cartier a PSD, pentru că nu au votat cu el la alegerile locale. Redau dialogul dintre pesediști și alegători, surprins de colega mea, aflată luni la fața locului: "Domnule, ne dați și nouă ceva?", a întrebat lumea. "Ce să vă dăm? Nu vă dăm nimic. Nu ați votat cu noi. Nu se poate ca din 6000 de voturi să luăm doar 196 de voturi", le-a răspuns liderul PSD din Palazu Mare.
"Domnul Mazăre este foarte supărat că votul a fost laș în Palazu Mare", a completat altcineva din staff-ul PSD.
Așadar, supărarea primarului se simte la stomac pentru alegătorii flămânzi din Palazu Mare. Așa că în loc de o ciorbă caldă și o friptură, așa cum s-a obișnuit prin alte locuri, oamenii au servit o porție mare de promisiuni electorale. Perfect normal pentru o campanie electorală legală. Însă motivul pentru care au recurs la această formulă nu a fost respectarea legii ci tristețea edilului Mazăre că oamenii de acolo nu țin cu el. Poate că în loc să se supere pe localnici, primarul ar trebui să se întrebe de ce a fost sancționat la vot. Îi sugerez câteva variante: în Palazu Mare nu există canalizare, rețea de apă potabilă, drumuri asfaltate, ieșirea cu autoturismul din cartier a fost, până nu demult, un fel de loterie a accidentelor rutiere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3043 secunde