Vă ordon: vopsiți gardurile vii!

945
Pregătirile ocazionate de întâlnirea bilaterală dintre președintele Băsescu și George W. Bush, care va avea loc în aprilie, au intrat în linie dreaptă. Impresionante forțe locale sunt angrenate într-un plan de măsuri care vizează anumite pregătiri, unele dintre ele sfidând ridicolul, dacă ar fi să ne raportăm la cotidian.
E de la sine înțeles că președintele american este o persoană importantă, a cărei sosire în Constanța impune anumite măsuri de pregătire, dar unele dintre ele sunt de-a dreptul absurde.
Cum sunt cele cu ridicarea coșurilor de gunoi de pe stâlpi, sudarea capacelor de la canalizare (care mie îmi convine) sau cu izgonirea ciorilor de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu.
Ca să nu mai zic de ideea primarului din Eforie care s-a gândit să oblige proprietarii de case aflate la șoseaua națională, pe unde va trece coloana oficială, să-și văruiască locuințele pe exterior până la sosirea lui Bush.
Cine știe, poate până la întâlnirea celor doi președinți, se vor găsi unii care să te oblige să vopsești și blocurile de pe străzile pe unde va veni președintele american, că și așa au niște culori care-ți amintesc de comunism.
O altă măsură care pare desprinsă din bancuri a fost aplicată în apropierea vilei "Nufărul" din Neptun, unde vor purta discuții Băsescu și Bush: gardul viu a fost vopsit în verde și au fost puse flori artificiale. Un fel de "afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul".
Măsurile de siguranță luate, cele cu lunetiști pe blocuri, avioane și elicoptere care vor survola zona și mii de polițiști pe străzile Constanței, mă fac să cred că Bush se află undeva în umbra morții, care-l pândește la tot pasul, dar asta o fi știind-o și el când a dorit să devină președinte.
Ceea ce nu înțeleg este pupincurismul la care unii dintre noi achiesează, pentru că în ultimele zile am tras concluzia că Bush este mai important decât toți constănțenii la un loc.
În urmă cu ceva timp, un șef din Poliție îmi spunea că ar fi de mare ajutor în rezolvarea multor anchete, amplasarea unor camere video prin oraș. Tot el mi-a dat și răspunsul, că măsura nu poate fi luată din lipsa banilor. Cu alte cuvinte, noi, cei care plătim taxe și impozite de nu le mai știm numărul, nu suntem așa de importanți și putem fi lăsați de izbeliște.
În schimb, dacă Bush își anunță sosirea la Constanța se găsesc și banii necesari pentru instalarea a zeci de camere video prin municipiu și prin județ
Oricum, de sudarea canalizărilor mă bucur, măcar până după plecarea lui Bush. În drumul pe care-l fac de la serviciu spre casă, pe șoseaua Mangaliei, pe banda a doua de mers, era o canalizare prin care, atunci când nu o puteam evita din cauza aglomerației, aveam impresia că mă duc cu tot cu mașină, undeva în subsolul orașului. Un amănunt neînsemnat pentru cei responsabili de siguranța conducătorilor din trafic... Noroc cu Bush!
Apropo, aviz amatorilor! Nu care cumva să vă treacă prin cap vreo alarmă cu bombă tocmai când vine președintele american. Nu de alta, dar ar putea să facă vreun infarct, pentru că el nu știe că asta a devenit o joacă la Constanța, iar atunci când sunt prinși, "teroriștii" primesc doar câte o amendă modică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2008 secunde