Opinii

Concurs Vox populi…

378

Articole de la același autor

Cu Europa-n lesă
19 Noiembrie 2007
Un drept inutil
23 Noiembrie 2007
Liberalii s-au decis să îl scoată la bătaie pentru funcția de primar al Constanței pe consilierul județean Victor Manea. Neoficial, și el și-a făcut publică dorința de a fi primar, iar partidul și-a exprimat susținerea. Se spune că doar centrul trebuie să îl mai valideze și lupta este declarată deschisă și de către liberali.
Nu știu dacă pe Manea l-au recomandat sondajele întocmite de liberali. Nici nu mai sunt așa sigură că el își mai dorește să intre în luptă… Nu știu nici pe ce poziții se mai situează celălalt consilier județean liberal, Ovidiu Cupșa, care și el se vroia primar, la un moment dat…
Știu însă că, la Constanța, fie că le place sau nu liberalilor cu carnet de partid, prefectul Dănuț Culețu este încă asimilat doctrinei liberale. Mai știu și că tot el, Culețu, le-a dat cele mai mari bătăi de cap social-democraților de la conducerea municipiului, implicit a județului Constanța, acum, odată cu zăpada asta "electorală". Le-a dat pesediștilor o lovitură de imagine pe care Nicușor Constantinescu nu a digerat-o nicicum. Fără Mazăre, administrația locală a acționat haotic, a scăpat lucrurile de sub control, iar oameni precum Gabi Stan au lăsat să iasă la iveală verigile slabe ale găștii din primărie. Simțind că fostul liberal Culețu le suflă în ceafă, Constantinescu a fost, serile trecute, la un pas de o criză de… spondiloză. Disperarea lui Constantinescu era atât de mare că nici nu mai știa cum să motiveze acuzele pe care i le aducea prefectului. Și totul pentru că Dănuț Culețu a intervenit în rezolvarea problemelor generate de această zăpadă "electorală".
În aceste zile, pesediștii sau mai degrabă "Mazăre & Co" au trebuit, așadar, să țină piept nu numai iernii, ci și adversarilor politici.
A fost momentul inamicilor lui Mazăre și ai PSD să își joace cartea. A fost cumpăna din horoscopul primarului Mazăre de care mulți ar fi putut profita. A fost o oportunitate pe care doar o forță divină o poate oferi celor care chiar își doresc ca la alegerile din vară Mazăre să aibă un contracandidat.
Nu știu dacă toate intervențiile lui Culețu au avut sau nu un scop electoral.
Drept e că nu prea îl văd pe Culețu dând vrabia din mână pe cioara de pe gard, respectiv postul de prefect pe înscrierea în cursa pentru Primăria Constanța. În plus, cred că lui Culețu îi este mult mai bine apolitic și, iarăși, nu cred, că este prea nerăbdător să își capete vreun carnet de membru de partid, liberal sau nu, în numele căruia să ducă lupta cu Mazăre pentru primăria Constanța. Cred însă că ar avea mai multe șanse decât candidații pe care i-a propus PNL până acum, chiar și neoficial.
Dar cei care au avut urechi au auzit… Vox populi…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4474 secunde