Concurs Vrem să vedem mișcare!

671

Articole de la același autor

Omul rău și edilul prost
07 Ianuarie 2008
Nu contează de mireasă…
15 Ianuarie 2008
Impotenții
09 Ianuarie 2008
Viață de câine
16 Ianuarie 2008
Fără martiri aici!
29 Decembrie 2007
Dacă ești prost!...
03 Decembrie 2007
Constanța a devenit un oraș periculos. Bande de interlopi se schilodesc pe străzi și în localuri, afaceriști dubioși sunt ciuruiți de gloanțe sau găsiți înțepeniți între stabilopozi, alții dispar în ceață, iar bătăușii din cluburi au asupra lor cuțite.
În tot acest peisaj, poliția acționează cu greu, cu timiditate, operând rețineri abia după numeroase incidente, tolerând personaje periculoase, suferind din lipsa dovezilor care să-i incrimineze pe făptuitori.
Eroii locali care puneau la cale tot felul de acțiuni spectaculoase pentru prinderea infractorilor s-au cam dat la fund, reacționând doar vocal și numai în momentele în care sunt puși în fața faptului împlinit.
Aparatul de cercetare al poliției - oamenii aceia care nu se îmbracă în uniformă și ar trebui să știe tot ce mișcă în subsolul orașului, să adune dovezi și să prevină evenimentele sângeroase - pare depășit de situație
N-am mai auzit demult de un trafic de droguri anihilat, în condițiile în care Constanța este oraș port, iar informațiile despre consumul din unele localuri și școli sunt colportate la nivel de bârfă. Sumele imense de bani pe care știm că le vehiculează traficul de droguri în relație cu purtarea blândă a polițiștilor constănțeni care monitorizează acest flagel nu pot să nu dea de bănuit.
Justiția, pe de altă parte, tratează procesele cu un ochi îngăduitor și milos pentru inculpații interlopi, dispunând chiar secretizarea ședințelor de judecată pentru a le proteja "demnitatea și viața privată".
Dincolo de faptul că este o discriminare, ceilalți infractori, mărunți, având tot dreptul să se revolte, instanțele întăresc neîncrederea în justiție, acreditând ideea încercării de mușamalizare a cazurilor și, până la urmă, ideea de corupție.
Dacă actuala situație se perpetuează, iar poliția și justiția își mențin ritmul și reflexele încetinite, Constanța va deveni un loc din ce în ce mai nesigur, iar infracțiunile vor deveni din ce în ce mai grave, până ce ne va fi teamă să mai ieșim pe străzi sau să ne trimitem copiii la școală. Ca părinte, îmi pun problema cu mare îngrijorare și aștept ca instituția pe care o plătim pentru liniștea noastră să ia măsuri urgente, atât prin suplimentarea numărului de polițiști, cât și prin clintirea lor din starea de prostrație în care se află.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4217 secunde