Galerie foto. Plaja Modern, drumul rușinii și al indiferenței!

8033
11
Constanța nu are multe plaje cu care să se mândrească, dar una dintre ele este binecunoscută. Plaja Modern, căci despre ea este vorba, este preferată de mulți constănțeni, dar și turiști, pentru că este în oraș, aproape de mijloacele de transport, pentru că
este foarte lată și pentru că apa este mică. Însă drumul până pe nisip este o adevărată aventură pentru cei care se încumetă să o ia pe scările de pe strada Mircea cel Bătrân. 


Mai întâi, trec printr-o junglă plină de buruieni și gunoaie, apoi trebuie să caște ochii la treptele stricate, după care să ocolească pietroaiele de la baza scărilor, până la nisip. Zidul de susținere a malului stă să se împrăștie. Tencuiala este deja căzută, iar cărămizile vechi de-abia mai rezistă. Ar trebui să pomenim și de gunoaiele plantate din loc în loc, însă multe dintre ele sunt dovadă a lipsei de bun simț al celor care trec prin zonă. Și probabil că tot ei sunt responsabili de mirosurile neplăcute ce răzbat din locurile mai întunecate ale păduricii de pe mal. 


"În ultimii ani, am fost la mare în sud, la Neptun. La Constanța, nu am mai făcut plajă de ani de zile. Acum, pentru că ne-am cazat în Constanța, am ales să venim și la Plaja Modern, pe care o știu de când eram copil și veneam cu părinții mei. Singurul lucru de care îmi aduceam aminte erau scările interminabile și apa mică. Parcă m-am întors în timp. Nu s-a schimbat nimic. Totul arată la fel, mai puțin ba-lustrada asta galbenă. Până și treptele au rămas la fel. Păcat că nu valorifică nimeni această zonă; cu un pic de imaginație, ar arăta frumos și nici nu trebuie să o betoneze sau să construiască cine știe ce!", ne-a spus Sergiu Sava, din Bistrița. 


Proiecte mărețe… 
Zona verde dintre strada Mircea cel Bătrân și plaja Modern este neglijată de mulți ani. Autoritățile locale au căutat soluții pentru a o reabilita și au propus chiar desființarea ei și construirea de blocuri turn. Deocamdată, au reușit să refacă doar porțiunea și treptele din dreptul pieții Ovidiu, în cadrul unui amplu proiect de reabilitare pentru toată piațeta. De asemenea, scările din zona Soleta vor fi înlocuite cu un funicular, care va putea transporta atât cărucioare pentru copii, cât și persoane cu dizabilități. Și acest proiect este cuprins tot într-un program pe bani europeni, dar mai durează până când se va concretiza. 


Până atunci, turiștii sunt nevoiți să o ia la picior, să "admire" vegetația luxuriantă din pădurea de la marginea plajei, să caște ochii ca să nu își rupă gâtul în treptele sparte și să își țină respirația în anumite porțiuni cu mirosuri de wc public. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Nik
20 iulie 2015
mirosuri de wc public?

Mirosuri de mazare....

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

un cetățean
20 iulie 2015
un bou

Parc a știut Mazăre vreodată pe unde e Constanța și ce vrea ea?!?

strutinschi
20 iulie 2015
oras de cacat

ar trebui toata primaria si consiliu judetean arestati cacamas pe familia lor1

Hap
20 iulie 2015
De ce

De ce pomacostu nu aranjeaza vegetatia...Nu platim Pentru asta sau este propietate private si primaria nu-si face datoria sa amendeze pe propietate ??

Mihalache Ionut
20 iulie 2015
Plaja Modern !

Cam aproape zilnic sotia si baietelul meu merg la plaja la Modern,nu contrazic cu nimic articolul de mai sus,intr-adevar este o plaja superba ai de toate parca ai fi in alta tara,dar este neglijata ,si una din marile lipsuri parerea noastra perrsonala ,a mea si a sotiei (poate gresim) este faptul ca lipsesc toalete ecologice,sotia a patit-o ,a mers la plaja cu copilul si acesta a avut nevoie la toaleta,cam la aproximativ 30 m de locul unde s-au asezat era o toaleta ecologica dar SURPRIZA mare cand a ajuns la aceasta era incuiata ,practic avea un lacatel pus,pe usa toaletei fiind un afis lipit pe care se mentiona ca folosirea acesteia costa 1leu iar cheia se gaseste la Bar ...deci ........Alta fata urata a noi oamenilor infara mercantilismul iesit din comun care nu mai tine de bun simt este lipsa respectului fata de loc in sine ,de natura de tot ce te inconjoara,ptr ca asa cum este mentionat si in articol foarte multe pers nu strang resturile cand pleaca,cu toate ca pe plaja sunt amplasate tomberoane ptr acest lucru.Exemplu ,un domn care a consumat cam 4-5 doza de bere cat s-a bucurat de soare pur si simplu la plecare a ridicat prosopul si dus a fost...dar dozele pe care le-a consumat au ramas in urma sa.Doze care in afara de faptul sunt totusi un gunoi ,reprezinta si un pericol sanitar si chiar fizic ptr cei mici ..........:( :( :( Cand ne civilizam si noi oameni buni???Daca nu ptr noi macar ptr copii nostri,altfel ce ex le dam?Ce pretentii putem avea de la ei cand noi insine lasam de dorit???

mari
20 iulie 2015
plaja modern

cea mai imputita plaja! de ani e asa. mazare niciodata nu s-a ocupat de ea

Pacientul
22 iulie 2015
plaja

Nu va mirati dragi constanteni,in orasul turco-arabo-machedono-tiganesc e posibil orice. Din pacate.

d
23 iulie 2015
plaja modern

Am aflat ca plaja a fost inchiriata de apele romane dobrogea litoral unui investitor privat cu o clauza de asigurare a 30% din spatiu pentru cei ce vor sa stea pe prosoape sau cearceafuri fara nici o alta conditie(cum ar fi amplasamentul). Omul s-a conformat si si-a intins sezlongurile pe tot malul lasand doar o fasie ingusta pentru cearceafuri in zona in care constructorul noului dig a lasat malul si apa pline de pietre de neocolit sau in zona drumului de organizare de santier.Unde mai putem sta cei care venin cu copii care vor sa se joace pe malul apei si trebuiesc supravegheati, si care vrem sa stam pe nisip pe malul apei. Ce au gandit cei de la ardl, plaja nu e a constantenilor platitori de dari in oras ? suntem la bunavointa unui investitor" care nici macar nu asigura minima igienizare a plajei?

Ovidiu T.
18 august 2015
Plaja Modern

Domnule "d", aveti mare dreptate, dar nu va mai faceti griji ca problema este ca si rezolvata. S-a distrus si singura plaja din Constanta. Pe langa ce ati precizat, se observa deja ca plaja dispare pe zi ce trece, cu fiecare val venit spre tarm. Daca inainte era loc de jucat un volei sau fotbal, de inaltat un zmeu, acum locurile astea au disparut. Si la iarna, daca e sa tinem cont de conformatia digurilor construite, valurile vor spala toata plaja. As pune pariu ca in 2 ani va ramane o fasie de cativa metri de plaja ocupata integral de umbrelute si sezlonguri. Poate asta era si ideea, sa ajungem sa facem plaja prin alte locuri sau sa existe o firma permenent care sa aduca nisip pentru a face ca plaja sa supravietuiasca...

Răspuns la: plaja modern
Adăugat de : d, 23 iulie 2015
Am aflat ca plaja a fost inchiriata de apele romane dobrogea litoral unui investitor privat cu o clauza de asigurare a 30% din spatiu pentru cei ce...
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.625 secunde