Coreea de Nord lucrează de zor la bomba atomică

110
Coreea de Nord lucrează de zor la bomba atomică - rachete-1407394694.jpg
Recente imagini din satelit ale principalului complex nuclear nord-coreean sugerează că regimul de la Phenian continuă producția de plutoniu și uraniu care pot intra în componența unei bombe atomice, a informat joi un centru american de studii, citat de AFP.

Datând din 30 iunie, aceste imagini ale complexului Yongbyon arată retragerea apei de răcire din reactorul său de cinci megawați, potrivit Institutului pentru știință și securitate internațională (ISIS).

'Cu toate acestea, fără mai multe date, cum ar fi producția de vapori, este greu de determinat starea operațională a reactorului și, prin urmare, de a estima cantitatea de plutoniu produsă', subliniază un raport al ONG-ului amintit.

Închis în 2007 în cadrul unui acord 'ajutor contra dezarmare', reactorul poate produce în principiu șase kilograme de plutoniu anual, o cantitate suficientă pentru a fabrica o bombă nucleară.

Coreea de Nord a demarat repunerea în funcțiune a complexului după ultimul său test nuclear din 2013, iar acesta ar fi devenit operațional în octombrie același an.

Cele mai recent observații din satelit indică, de asemenea, continuarea lucrărilor de construcție în uzina de centrifuge a complexului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6255 secunde