100 de euro pentru materiale didactice

876
2
100 de euro pentru materiale didactice - copii-1357525511.jpg
Profesorii din învățământul preuniversitar ar putea primi din partea Ministerului Educației câte 100 de euro, pentru cumpărarea de cărți sau programe educaționale pe suport electronic, necesare îmbunătățirii calității activității didactice.De săptămâna viitoare, odată cu începerea școlii, cadrele didactice își pot cumpăra cărți și programe educaționale pe suport electronic. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, acest ajutor financiar se acordă o singură dată pe an. 


Peste 232.000 de cadre didactice titulare și suplinitori calificați vor beneficia de bani pentru cărți. Potrivit Ministerului Educației, acest ajutor financiar se acordă doar la solicitarea cadrelor didactice, care vor trebui să facă o cerere către inspectoratele școlare.

Mircea Mureșan, purtătorul de cuvânt al Ministerul Educației, a explicat că este vorba de o lege votată în Parlamentul României care stipulează că se acordă un ajutor financiar cadrelor didactice titulare sau suplinitorilor calificați din învățământul preuniversitar. Ministerul a ajuns la un număr de 232.907 cadre didactice cărora li se va acorda acest ajutor de 100 de euro, calculat la cursul de schimb al Băncii Naționale.

Profesorii trebuie să justifice cu chitanțe cheltuirea banilor în scopurile declarate, în 90 de zile după ce au primit cei 100 de euro. Altfel, banii trebui returnați în termen de 15 zile, fie integral, dacă profesorul nu prezintă chitanțele, fie suma rămasă necheltuită, dacă profesorul nu a folosit toți banii.


Comentează știrea

Profesor
7 ianuarie 2013
Legea 315

Legea 315 care prevede acordarea celor 100 de euro a fost abrogata in 2010 de Guvernul Boc!

eu
7 ianuarie 2013
Ce stire...!

"Profesorii ar putea.." Ah, ce-mi plac stirile astea cu "ar putea"!1! Pai profesorii AR PUTEA sa se si recalifice, sa plece din invatamant, sa predea in strainatate, sa se revolte impotriva implicarii politicului in viata scolii etc, etc ! Uite ca aveti subiecte pentru zilele urmatoare !

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Se modifică admiterea la Medicină
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Școala începe pe 17 septembrie
Pagina a fost generata in 0.6461 secunde