Ieri, în cea de-a doua sesiune de BAC

13 eliminați la proba scrisă la română

481
Desfășurată într-un singur centru de examinare, respectiv la Colegiul Economic "Carol I", a doua sesiune de BAC a putut fi ținută mult mai îndeaproape sub "lupa inspectorială". Așa se face că după ce la proba orală de limba și literatura română a fost eliminată o candidată în timp ce fusese depistată cu copiuțe, ieri s-au adunat 13 eliminați.
Din totalul celor 325 de înscriși la proba scrisă de limba și literatura română, s-au prezentat 317. Din păcate, tentația a fost mult prea mare pentru 13 eliminați pentru tentativă de fraudă. Opt dintre ei au absolvit la zi liceul, patru la fără frecvență și unul la seral.
"Așa ar trebui să se desfășoare toate examenele, pentru a le oferi șanse egale tuturor copiilor și pentru a demonstra că prin furt și copiat nu se poate promova!", ne-a declarat prof. Adriana Gheorghe, inspector general adjunct, care a mai afirmat că acest lucru a fost posibil și datorită faptului că a existat un singur centru. De asemenea, îi atenționează pe candidații care au ales educația fizică drept probă, că o va monitoriza îndeaproape.
Pe 24 august, are loc proba scrisă obligatorie a profilului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7866 secunde