130 de elevi au susținut examenul DELF Scolaire

515
130 de elevi  au susținut examenul  DELF Scolaire - examen-1336407512.jpg
La Liceul Teoretic "G. Călinescu" din Constanța s-a desfășurat examenul DELF Scolaire, la care au participat peste 130 elevi din Constanța. Ei au susținut cele patru probe prevăzute de acest test fiind asistați de 15 profesori acreditați ca evaluatori DELF.

Începând din anul 2008, Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța este centru de evaluare DELF Scolaire, fiind abilitat ca, sub egida Ambasadei Franței la București și în parteneriat cu Institutul Francez din București, să organizeze examenul de atestare internațională a cunoașterii limbii franceze. În fiecare primăvară (aprilie/mai), în acest liceu se desfășoară cele patru probe ale acestui examen (compréhension orale/écrite, production orale/écrite).

DELF Scolaire (Diplôme d’Etudes en Langue Française Scolaire) este o diplomă de limbă franceză creată și eliberată de statul francez prin Centre international -Etudes pédagogiques de Sèvres (CIEP), special pentru elevii care, pe parcursul studiilor, doresc să obțină atestarea cunoștințelor dobândite la limba franceză. Avantajul este că elevilor le sunt propuse subiecte adaptate lumii și preocupărilor lor. Acesta se organizează pe patru nivele: A1 - nivel de descoperire; A2 - nivel intermediar (A1 și A2 - specifice nivelului primar și gimnaziului); B1 - nivel de trecere; B2 - nivel avansat (B1 și B2 - specifice nivelului liceal).

DELF Scolaire se materiali-zează într-o diplomă care certifică nivelul de limbă evaluat, valabilă pe viață. Aceasta este recunoscută la bacalaureat ca echivalent al probei de limbă străină (nivelurile B1, B2). De asemenea, este recunoscută și cerută în întreg spațiul european francofon, ea oferind oportunitatea continuării studiilor academice în Europa, precum și inserția mai ușoară pe piața muncii, atât în țară, cât și în străinătate.

Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța este, de asemenea, centru de examinare acreditat pentru examenele Cambridge (limba engleză) și DELE (limba spaniolă).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0517 secunde