131 de profesori au obținut dreptul de practică în învățământul preuniversitar

523
131 de profesori au obținut dreptul de practică în învățământul preuniversitar - 131deprofesori-1564691815.jpg

Articole recomandate

Trei sferturi din profesorii care au susținut examenul de definitivat au promovat proba scrisă. În județul Constanța, 131 de candidați au luat cel puțin nota 8, punctajul minimum pentru a se considera promovat. Dintre aceștia, doi candidați au avut media 10. Este vorba despre Raluca Dima și Alina Petre, ambele susținând proba la disciplina Limba română și literatură pentru copii, metodica activității instructiv-educative din învățământul preșcolar. Profesorii nemulțumiți de note, au avut la dispoziție două zile pentru a depune contestație. Rezultatele finale vor fi făcute publice luni, pe 5 august.


Conform metodologiei, au dobândit dreptul de a participa la proba scrisă candidații care au îndeplinit cumulativ condițiile de efectuare a unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs "Bine" sau "Foarte bine", media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.


Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4212 secunde