15 olimpici constănțeni vor susține bacalaureatul la Slatina

434
Sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru elevii care se pregătesc pentru participarea la olimpiadele și competițiile sportive internaționale va avea loc în perioada 6-12 iunie, la Colegiul Național Vocațional "Nicolae Titulescu" din Slatina, informează Ministerul Educației.
Pentru această sesiune sunt eligibili 362 de absolvenți de clasa a XII-a, din care 15 sunt constănțeni. Nouă sunt elevi ai Liceului cu program sportiv "Nicolae Rotaru" și vor participa la competiții na-ționale de rugby, volei, gimnastică, fotbal, tenis de câmp și de masă, lupte, un elev de la Colegiul Național de Artă "Regina Maria" (olimpiada balet), un elev de la Colegiul Economic Mangalia, calificat la lupte, un elev de la Grup Școlar Ostrov, calificat la hochei pe gheață, și un elev de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", calificat la naționala de biologie, și câte un elev de la Colegiul Tehnic "Tomis" și Colegiul Economic "Carol I", calificați la rugby.
Înscrierea va avea loc în perioada 6-7 iunie, la secretariatul Colegiului Național Vocațional "Nicolae Titulescu" din Slatina. Elevii vor susține probe la disciplinele de concurs stabilite de metodologia de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat după următorul calendar - 8 iunie: limba și literatura română (probă scrisă), 9 iunie: proba obligatorie a profilului (probă scrisă), 10 iunie: proba la alegere a profilului și specializării (probă scrisă), 11 iunie: limba și literatura maternă (probă scrisă), respectiv afișarea primelor rezultate și depunerea contestațiilor (după ora 18.00), 12 iunie: rezolvarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale.
Elevii care susțin examenul de bacalaureat în sesiunea specială își vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unității școlare din care provine candidatul răspunde de încheierea situației școlare a acestuia în timp util.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5214 secunde