"1917", cel mai bun film la Premiile BAFTA. VEZI LISTA CÂȘTIGĂTORILOR!

98
Trofeele BAFTA, cele mai importante distincții ale industriei de film britanice, atribuite în fiecare an pe baza voturilor exprimate de membrii Academiei Britanice de Artă a Filmului și Televiziunii (British Academy of Film and Television Arts), au fost decernate duminică seară în cadrul unei ceremonii desfășurate la Londra. Importantele distincții din industria cinematografică britanică s-au acordat cu o săptămână înainte de cel mai așteptat eveniment în domeniu - premiile Oscar, transmite Digi 24.

Gala BAFTA 2020 a avut loc la Royal Albert Hall din Londra și a fost prezentată pentru prima dată de actorul de comedie Graham Norton.

Lungmetrajul "1917", de Sam Mendes, a fost marele câștigător la ediția de anul acesta, a 73-a, a premiilor industriei de film britanice - BAFTA: a obținut nu mai puțin de șapte trofee. "Joker", de Todd Phillips, care conducea în topul nominalizărilor, cu 11, a primit, în schimb, numai trei premii: pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru cea mai bună coloană sonoră și cel pentru cea mai bună distribuție, acordat în premieră anul acesta.

Drama de război regizată de Sam Mendes a primit premiul BAFTA pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, la o gală ai cărei organizatori au fost aspru criticați pentru lipsa de diversitate. "1917" a mai primit câte un trofeu BAFTA pentru cel mai bun film britanic, cel mai bun sunet, cea mai bună scenografie, cele mai bune efecte speciale și cea mai bună imagine.

În mod deloc surprinzător, premiile pentru cele mai bune roluri principale le-au primit Renee Zellweger, pentru "Judy", și Joaquin Phoenix, pentru "Joker". Zellweger, aflată la al treilea trofeu BAFTA, și Phoenix au primit majoritatea premiilor importante din acest sezon cinematografic. Premiile pentru roluri secundare au fost primite de Brad Pitt, pentru interpretarea din filmul lui Quentin Tarantino "Once Upon a Time in Hollywood", și de Laura Dern, pentru partitura din producția Netflix "Marriage Story".

LISTA COMPLETĂ A CÂȘTIGĂTORILOR

Cel mai bun film - "1917"

Cel mai bun film britanic - "1917"

Cel mai bun regizor - Sam Mendes (''1917'')

Cel mai bun actor în rol principal - Joaquin Phoenix (''Joker'')

Cea mai bună actriță în rol principal - Renee Zellweger (''Judy'')

Cel mai bun actor în rol secundar - Brad Pitt (''Once Upon a Time... in Hollywood'')

Cea mai bună actriță în rol secundar - Laura Dern, (''Marriage Story'')

Cel mai bun scenariu original - ''Parasite'' (Han Jin Won, Bong Joon Ho)

Cel mai bun scenariu adaptat - "Jojo Rabbit" (Taika Waititi)

Cel mai bun film străin - ''Parasite'' (Bong Joon Ho)

Cel mai bun documentar - "For Sama" (Waad al-Kateab, Edward Watts)

Cel mai bun lungmetraj animat - ''Klaus'' (Segio Pablos, Jinko Gotoh)

Cel mai bun debut al unui regizor, scenarist sau producător britanic - ''Bait'', Mark Jenkin (scenarist/regizor), Kate Byers, Linn Waite (producători)

Cea mai bună coloană sonoră - ''Joker'' (Hildur Guðnadottir)

Cea mai bună imagine - "1917"(Roger Deakins)

Cel mai bun montaj - ''Le Mans '66" (Andrew Buckland, Michael McCusker)

Cea mai bună scenografie - "1917" (Dennis Gassner, Lee Sandales)

Cel mai bun design de costume - "Little Women" (Jacqueline Durran)

Cel mai bun machiaj/cele mai bune coafuri - "Bombshell" (Vivian Baker, Kazu Hiro, Anne Morgan)

Cel mai bun sunet - "1917" (Scott Millan, Oliver Tarney, Rachael Tate, Mark Taylor, Stuart Wilson)

Cele mai bune efecte vizuale - ''1917'' (Greg Butler, Guillaume Rocheron, Dominic Tuohy)

Cel mai bun scurtmetraj britanic de animație - "Grandad Was A Romantic" (Maryam Mohajer)

Cel mai bun scurtmetraj britanic - "Learning to Skateboard in a Warzone (If You're a Girl)" (Carol Dysinger, Elena Andreicheva)

Rising Star Award (trofeu votat de public) - Micheal Ward

Organizatorii galei atribuie două premii speciale: BAFTA Fellowship și trofeul BAFTA pentru contribuții extraordinare aduse industriei filmului britanic. Anul acesta, producătoarea americană de film, președinta Lucasfilm, Kathleen Kennedy, a fost recompensată cu BAFTA Fellowship, iar trofeul BAFTA pentru contribuții extraordinare aduse industriei filmului britanic a fost decernat actorul Andy Serkis, pentru activitatea sa de pionierat în domeniul jocului actoricesc 'motion-capture' în cazul personajelor generate de calculator.

Top articole din Cultură-Educație

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.245 secunde