Veste bună de la Inspectoratul Școlar

2.100 de posturi vor fi scoase la titularizare

645
2.100 de posturi vor fi scoase la titularizare - examentitularizareprofesorigf111-1367365561.jpg
Ieri, compartimentul management și resurse umane al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a afișat lista posturilor didactice

sau a catedrelor ocupate, mâine urmând să fie afișate cele rămase disponibile.

După cum am aflat de la prof. Mircea Vrană, inspector general adjunct, în perioada februarie-aprilie 2013, 124 de cadre didactice și-au completat norma, la cerere, alte 132 de solicitări fiind soluționate în urma ședinței publice din luna martie. 40 de cadre didactice care împlinesc vârsta de pensionare se mențin ca titulare, alte 12 cadre didactice pen-sionate în 2011 și 2012 păstrân- du-și calitatea de titulari.

În urma acestor mobilități, se vor afla la dispoziția candidaților constănțeni 2.100 de posturi pentru concursul de titularizare, care va debuta pe 27 mai, cu probele practice și inspecțiile la clasă.

Din 8 mai și până pe 17 mai, la centrele de concurs se primesc cererile de înscriere a candidaților la concursul de ocupare a posturilor.

Doar șapte centre de concurs în loc de 94

Dacă anul trecut, în județul Constanța, concursul de titularizare s-a desfășurat în 94 de centre, anul acesta, prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general, a declarat că și-a dorit să evite discuțiile și animozitățile, așa încât toți candi-dații se vor deplasa în municipiul Constanța, unde vor exista șapte centre-asociate: "Vrem un concurs corect, transparent și echitabil, pentru a evita, spre exemplu, incidente de genul celui petrecut anul trecut, când, la limba franceză, două candidate cu nota 10 au fost departa-jate de media de la licență, ceea ce nu mi s-a părut deloc corect".

Iată care sunt aceste centre de concurs, precum și disciplinele și posturile pentru care se vor prezenta candidații: Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" - istorie, geografie și științe socio-umane (177 posturi), Liceul Teoretic "Ovidius" - limba română, limbi moderne și informa-tică (387 posturi), Liceul Teoretic "Traian" - matematică și științe (291 posturi), Colegiul Național Pedago-gic "Constantin Brătescu" - învăță-mânt preșcolar și primar (482 posturi), Liceul Tehnologic "I.N. Roman" - discipline tehnice de spe-cialitate (227 posturi), Colegiul Tehnic "Tomis" - educație fizică și arte (349 posturi), Școala Gimnazială nr. 43 "Ferdinand" - religie și învățământ special (187 posturi).

Reamintim că, anul trecut, la nivelul județului Constanța, au fost dispo-nibile 1.745 posturi (urban - 877 și rural - 868) pentru cei 1.473 de candi-dați înscriși (117 absolvenți 2012 și 1.356 absolvenți din anii anteriori).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4339 secunde