38 de elevi constănțeni susțin Bacalaureatul special

479
38 de elevi constănțeni susțin Bacalaureatul special - bac-1336058515.jpg

În perioada 19 mai - 1 iunie, la Bacău, se organizează examenul de bacalaureat 2012, sesiunea specială, la care se pot înscrie absolvenții care participă la pregătirea loturilor naționale ale României pentru olimpiadele și concursurile școlare internaționale.

Absolvenții de liceu care participă la această sesiune specială a bacalaureatului își vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor primi subiectele de examen, iar conducerea unităților școlare răspunde de încheierea situației școlare a acestora în timp util.
Înscrierea candidaților se face în zilele de 19 și 20 mai, la secretariatele unităților școlare numite centre de examen de către Comisia Județeană de Bacalaureat a ISJ Bacău.
Din lista nominală a celor 916 absolvenți de liceu care pot participa la examenul de baca-laureat, fac parte 38 de elevi constănțeni, în mare majoritate sportivi de performanță. Cu excepția Laurei Alexandra Antonaru, de la Liceul Teoretic "Ovidius", care se pregătește cu lotul la biologie, și a lui Lucian Mihai Scurtu, de la Liceul Internațional de Informatică, cuprins în lotul de la chimie, în rest sunt numai sportivi.

Calendarul sesiunii speciale prevede că probele de examen vor fi susținute după cum urmea-ză: 21 - 22 mai (evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română), 21 - 22 mai (evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă), 23 - 24 mai (eva-luarea competențelor digitale), 24 - 25 mai (evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională), 28 mai (limba și literatura română, probă scrisă), 29 mai (proba obligatorie a profilului, probă scrisă), 30 mai (proba la alegere a profilului și specializării, probă scrisă), 31 mai (limba și literatura maternă, probă scrisă).
Tot la 31 mai, până la ora 18.00, vor fi afișate rezultatele, iar eventualele contestații vor fi depuse în aceeași zi, până la ora 22.00. Pentru 1 iunie sunt programate rezolvarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2896 secunde