50 de ani de tradiție și carte, la Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica"

1030

Articole de la același autor

Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" din Constanța este în sărbătoare zilele acestea. Aniversează jumătate de secol de existență și zeci de generații de elevi care acum fac cinste orașului și țării.

Cu prilejul jubileului, luni, 15 aprilie, porțile școlii s-au deschis nu numai pentru cei aproape 1.500 de elevi, ci și pentru profesorii generațiilor trecute, care împreună au inaugurat manifestările prilejuite de jubileul instituției școlare tomitane, manifestări care vor dura întreaga săptămână.

"Emoțiile se simțeau de la primele ore ale dimineții și au crescut atunci când în școală au început să pășească foștii profesori și directori, mentori ai atâtor copii de odinioară. Aceștia au fost întâmpinați cu pâine și cu sare în prag, cu flori și îmbrățișări calde. A fost nu numai momentul unei întoarceri simbolice în casa unde mulți dintre aceștia și-au petrecut cei mai frumoși și prolifici ani din viață, ci și momentul regăsirilor. Actuali profesori, foști elevi ai școlii, și-au revăzut învățătorii și diriginții, de exemplu, creându-se astfel o punte autentică între generații", a povestit prof. Veronica Diana Hagi, consilierul de imagine al unității de învățământ.

După intonarea Imnului de Stat al României, ceremonia a fost deschisă de alocuțiunile echipei de conducere a școlii, prof. Sorin Cernăianu și prof. Corina Vlad, și a continuat cu parada claselor pregătitoare și I-III, respectiv a elevilor Grădiniței "Hansel și Gretel", structura Școlii "Gheorghe Țițeica". Fiecare clasă a defilat în fața invitaților prezentându-și motto-ul care îi definește, în acordurile imnului școlii, compus special pentru acest eveniment de compozitorul Alexandru Neș, pe versurile textierei Carmen Aldea-Vlad. Astfel a fost lansat oficial acest cântec, iar, pentru ca elevii să se bucure cu adevărat de ritmurile lui și să simtă că fac parte dintr-o comunitate specială, care le conferă unicitate, mândrie și care îi învață să îi respecte pe ceilalți, au făcut un flash mob.

Evenimentele au continuat cu acordarea unei plachete jubiliare foștilor profesori prezenți la eveniment și cu câteva ore în care aceștia au depănat amintiri alături de gazdele lor, actualii membri ai echipei de la "Gheorghe Țițeica". Aproape 50 de foste cadre didactice au revenit la școala despre care au spus că și-a pus amprenta asupra lor.

"Munca în echipă, dorința de atingere a performanței caracterizează această echipă de dascăli adevărați, iar eu am avut șansa să muncesc alături de ei, să mă bucur alături de ei, să mă mândresc pentru faptul că am făcut parte din această echipă", a declarat fostul director, prof. Aneta Dragnea.

Capsula timpului, îngropată în curtea școlii

Ziua inaugurală s-a finalizat cu parada claselor IV-VIII și cu dansul acestora. Dar evenimentele au continuat. Ieri, fiecare clasă a avut ca invitați membri ai comunității locale, foști elevi (sau nu) ai școlii, care au participat la un dialog sincer cu actualii elevi despre școala de odinioară și despre cât este de important să ai un vis pe care să îl atingi perseverând în ceea ce faci.

Astăzi, va avea loc sfeștania școlii, iar mâine va fi plantat un copac la rădăcina căruia va fi îngropată o capsulă a timpului conținând gânduri și mărturii ale generației actuale de elevi. În sfârșit, vineri, 19 aprilie, vor avea loc două evenimente: târgul "Școala ca o primăvară", cu începere de la ora 9.00, și spectacolul "Pe băncile copilăriei", care se va desfășura la Centrul Cultural "Jean Constantin", începând cu ora 13. Sunt așteptați foști profesori, foști și actuali elevi, membri ai Inspectoratului Școlar Județean și reprezentanți ai Primăriei și Prefecturii Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3233 secunde