Concurs 9%, asta e valoarea Adomniței și la minister?

353

Articole de la același autor

În catalog, nota 9 reprezintă una dintre cele mai bune aprecieri. Ca elev, ești undeva pe-aproape de nota maximă, numai că poate te-ai grăbit sau ai avut un moment de "rătăcire". Ca ministru, să primești doar nouă procente în alegerile pentru funcția de primar al Iașiului este o rușine și pentru mandatul tău. În condițiile în care se tot poartă contra… discuții vizavi de experimentele la care sunt supuși elevii. De partea cealaltă, se află cei care consideră că în acest mandat, al Adomniței, s-au investit cei mai mulți bani în învățământ. Pe teren, însă, lucrurile nu stau așa de bine ca pe hârtie!
Revenit în dulcea pâine a Ministerului Educației și Cercetării, Cristian Adomniței iese la rampă! El consideră că tezele cu subiect unic reprezintă un lucru foarte bun și cea mai bună metodă pentru a evalua cât mai aproape de realitate nivelul de pregătire al unui elev, în comparație cu o evaluare unică. Cunoaștem această "justificare" prin gura secretarei de stat Preoteasa și așteptăm cu maxim interes evaluările după primul semestru de clasa a IX-a. Tot el spune că, în cazul în care pachetul de legi pentru educație va fi aprobat de Parlament în forma depusă de minister, liceele vor putea să introducă examene de admitere dacă doresc acest lucru.
De asemenea, la provocarea Academiei Române, care a luat poziție vizavi de mult discutatele subiecte de la Bac, considerându-le ca neavând legătură cu limba și literatura română, "Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului solicită Academiei Române, ca instituție de prestigiu a României, cât și opiniei publice, să se documenteze înainte de a emite un punct de vedere pe această temă".
Bine ne face, că până la urmă toate propunerile lansate din toate colțurile țării vizavi de problemele învățământului românesc au rămas într-un dosar care n-a acumulat decât praf. Cine știe, poate vor folosi viitorului ministru, care și le va însuși ca proprii argumente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7894 secunde