A ajuns Universitatea "Ovidius" un business? "Nu putem la preț de dumping"

1712
11

Articole de la același autor

Ieri, la campusul Universității "Ovidius", a avut loc deschiderea oficială a… porților, în cadrul unui eveniment ce-și propune să facă publică oferta educațională.


Care ofertă? Greu de precizat, atâta timp cât standurile facultăților ofereau pliante seci, cu descrierea bazei materiale, dar fără a fi actualizate cifrele de școlarizare. De taxe nici nu mai vorbim, că ele se află, la adevărata lor valoare, tocmai după ce s-au înscris viitorii studenți.


"Locurile vor fi aceleași la nivel de țară, dar nu au fost repartizate pe fie-care universitate. Va urma o altă etapă. Probabil că vom pleca de la aceeași cifră, dar cu diferență la specializările care s-au bucurat de căutare anul trecut. Noi trebuie să câștigăm niște locuri pe care ulterior să le gestionăm. Probabil că, săptămâna viitoare, vom discuta în consiliul de administrație repartizarea pe facultăți. Vor fi masterate înghețate, sunt în acreditare secții noi, cum ar fi Ingineria civilă și o secție de la Facultatea de Inginerie mecanică. Vom urmări ce se întâmplă la această admitere pentru a ne putea face proiecția pe următorii patru ani", declara rectorul Sorin Rugină.


Cât despre taxe "sunt medii, ca dovadă că anul trecut am avut can-didați și din alte zone ale țării. Nici nu putem micșora aceste taxe sub nivelul prestației pe care o facem, pentru că au și ele în spate un calcul. Nu putem la preț de dumping", a mai adăugat același rector.


Ce așteptări au decanii de la viitoarea admitere


Și pentru că pe holurile universității tocmai ce intra un grup de liceeni de-a X-a de la Liceul "Grigore Moisil" din Tulcea, care ne-au declarat că sunt interesați în mod deosebit de medicină, l-am întrebat pe prof. univ. dr. Dan Iliescu, decanul Facultății de Medicină, dacă a propus cifre mai mari de școlarizare pentru anul universitar viitor. "Nu putem, pentru că sunt capacități instituționale deja date de ARACIS. Dar nu avem niciun dubiu în privința ocupării locurilor. Vor fi 250 pentru studenți români, 30 la asistenți de medicină generală și 70 la balneofizioterapie", a declarat prof. Iliescu adăugând că și taxele vor fi cele de anul trecut.


O altă facultate care s-a bucurat de interes la admiterea de anul trecut a fost cea de Matematică și informatică. "Într-adevăr, anul trecut ne-am ocupat toate locurile. Dacă mai venea încă un student plătitor de taxă nu aveam unde să îl introducem într-o schemă de școlarizare, pentru că toate locurile erau ocupate, și cele cu taxă și cele fără taxă. Ne-am gândit să extindem cifrele de școlarizare la secțiile de matematică-informatică și informatică. Și am depus cerințe în acest sens la acreditarea instituțională. Mai avem în vedere să introducem cele 19 cursuri schimbate față de anul trecut. Am găsit 19 cursuri ce pot fi schimbate cu noi tehnologii, readaptate cerințelor actuale. Am beneficiat, ce-i drept, și de finanțare în cadrul unui proiect european, pentru că altfel este greu să duci o muncă de sisif fără mici stimulente în cadrul unui colectiv", a spus prof. univ. dr. Alexandru Bobe, decanul Facultății de Matematică. 


"Vom avea 90 de locuri la specializarea limba română care a primit acreditare ARACIS în 15 ianuarie. De asemenea, este o paletă foarte largă de limbi străine, adică sunt combinații foarte interesante", a declarat prof. univ. dr. Cristina Tamaș, decanul Facultății de Litere.


Am primit asigurări că săptămâna viitoare vom putea face publică oferta educațională.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
coleg
20 aprilie 2016
Litere

Atat stie Tamas sa spuna ca sunt combinatii interesante de limbi straine? Dar numele programelor le-a invatat? De cand este Tamas prof univ? Concursul de promovare pe post nu a avut inca loc.

Fidelity Investments
21 aprilie 2016
Oferta de împrumut pentru a rezolva toate problemele sau un fel la o rată a dobânzii de 2%.

Oferta de împrumut pentru a rezolva toate problemele sau un fel la o rată a dobânzii de 2%.   doamnelor hi și Dl. Atenției  Investitiile de companie FIDELITY anunta ofera imprumuturi variind de la 2000 € la 500 milioane €, ajutând pe toți cei care au nevoie de finanțare a proiectelor lor; să își plătească datoriile; plata cheltuielilor de învățământ; cumpărare companii; crearea unor întreprinderi; oferă credite auto, și împrumuturi familiale.  Ne-ar dori să spunem că suntem foarte grave și noi oferim împrumuturi cei care sunt prea serioase și au capacitatea de a rambursa taxele împrumutate.  Toți cei interesați de a face împrumuturi pentru noi trebuie să dea în mod necesar său real coordonată și un martor care va furniza, de asemenea, date de contact pentru asigurare, încredere și securitate, deoarece mulți ne-au trădat și au fugit. Dar compania a luat numeroase măsuri de precauție pentru a rezolva această problemă și pentru clienții de asigurare.  Daca sunteti interesati va sa ne contactati pe email: [email protected]              Fidelity Investments este disponibil   vă și încredere mulțumesc

Amic
21 aprilie 2016
Bobita mincinosul

Minte bobita asta de ingheata apele! Singurul care e "stimulat financiar" este el cate si-a umplut burta cu gradatie de merit si mai ales bani europeni. Chiar nu controleaza nimeni nimic in UOC?

cris
21 aprilie 2016
tamas oportunista

Draga doamna profesor, in campanie i-ati lins ,,pixul" lui Teodosie si l-sti votat pe Unc cu ochii inchisi, ca de, v-a zis ,,Mache" si acum vreti sa fiti decana lui Rugina. Nu-i corect. Rugina va dezamagi facultatea de litere daca va pune deca.

adevar
21 aprilie 2016
adevar

Uni institutii traiesc din trafic de straine pana se ia dumnezeu de ei ca nu are cine.

adevar
21 aprilie 2016
adevar

Acolo unde agreseaza straine gravide pana le omoara copii?

adevar
21 aprilie 2016
adevar

Fostul sau actualul presedinte Romaniei poate sa faca sa traeasca fat dupa ce romani au batut straine gravide? Poate presedentia romana care sia trimis jegurile romani sa mi fure din casa . vorbim despre Constanta si Calarasi

licean
21 aprilie 2016
facultate

media minima de admitere la facultate 7 si examen serios// media la bac sa nu mai conteze // note minime la bac 6 la fiecare proba si subiecte normale nu subiecte-aberante // fara camere de luat vederi, nu toti sunt hoti // asa scapam de impostori cu facultate //

adevar
21 aprilie 2016
adevar

Sa va luati toti romani din republica mea si sa nu mai intrati in republica mea. Romani = cacat

adevar ticnitul
21 aprilie 2016
bate campii

bai adevar iar te-a apucat ticneala? vezi ca nu esti la subiect surioara.

Răspuns la: adevar
Adăugat de : adevar, 21 aprilie 2016
Sa va luati toti romani din republica mea si sa nu mai intrati in republica mea. Romani = cacat
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7704 secunde