A dat concurs de pomană? Gabriela Bucovală, "radiată" de la șefia ISJ Constanța

6626
30
A dat concurs de pomană? Gabriela Bucovală,

Articole de la același autor

Școala ar putea începe cu un nou inspector școlar general la Constanța. Ministrul Educației, Liviu Pop, ar fi trimis un fax pentru revocarea șefului ISJ Constanța, vineri seară, mult după încheierea programului oficial de lucru. Vizați ar fi 13 inspectori școlari generali, din județele Caraș Severin, Ialomița, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanța, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinți și Călărași. 


Deocamdată, Ministerul Educației nu a transmis nicio informare oficială referitoare la schimbările la vârful inspectoratelor școlare, iar inspectorul școlar general de la Constanța, prof. Gabriela Bucovală, nu a putut fi contactată pentru a ne oferi o declarație. Inspectorul școlar general adjunct Alina Codreanu a confirmat însă sosirea hârtiei la ISJ. Există totuși reacții din alte județe, unde șefii ISJ consideră decizia ministrului una abuzivă, ce ar avea legătură cu "presiuni politice". 


De altfel, revocarea hotărâtă de ministrul Pop cu două zile înainte de începerea celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat și la mai puțin de o lună de la debutul anului școlar este cu atât mai surprinzătoare cu cât șeful ISJ Constanța ocupă postul în urma unui concurs pe care l-a susținut în anul 2015 și l-a câștigat detașat! Gabriela Bucovală a avut atunci, inițial, patru contracandidate, prof. Adriana Cristina Oprea, prof. Daniela Blaga, prof. Isabela Marcu și prof. Nicoleta Bercaru. 


După testul grilă, au mai rămas în competiție prof. Gabriela Bucovală și prof. Nicoleta Bercaru. La final, Nicoleta Bercaru (95 puncte) a fost depășită cu 25 de puncte de actualul "general" al ISJ Constanța, care a obținut 120 de puncte și a fost declarată câștigătorarea postului. Mandatul acesteia a început pe 1 septembrie 2015 și este valabil patru ani, până pe 1 septembrie 2019.
Deși deocamdată nu este nimic oficial, sunt vehiculate deja numele a doi profesori care ar putea să o înlocuiască, ambii membri PSD. Este vorba despre prof. Adriana Gheorghe, care a participat și la concursul pentru inspector școlar general adjunct, dar a picat, și despre prof. Petrică Miu, fost inspector școlar general în urmă cu 12 ani.


Comentează știrea

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Alina
20 august 2017
avem si tineri priceputi!

Ce sa faca Adriana Gheorghe, e deja pensionara iar Miu abia mai trece pe la ore si el vrea sa iasa la pensie! sunt in varsta si slab pregatiti pentru o functie prea mare la aceste vremuri. tinerii ar trebui sa ocupe functii, avem destui tineri care au invatat carte. astia sunt deja in varsta si razbunatori, Miu are derapaje mari, si frustrari multe. mai stie cineva ce a facut pentru invatamant?

aceste d-ne
20 august 2017
ce e val...ca valul trece!

Cine a spus ca Dumnezeu doarme?

sindicatul prezent la concurs
20 august 2017
nimic nu e intamplator!

au sesizari multe inspectoarele, sindicatul stie!

ZMEURICA
20 august 2017
poate da ministerul in judecata

dar daca o face e posibil sa nu mai calce prin isj, doar la catedra poate s-ajunga, o termina cu functia, deci mare atentie!

e grav
20 august 2017
petitii urate

au reclamatii aceste "generale" ca vorbesc foarte urat cu aroganta si a ajuns la urechea celor din bucuresti! e grav, sunt cateva care acum o sa regrete ca nu s-au putut abtine sa faca rau colegilor, doar ptr ca ele au functie si altii sunt doar profesori.

dascal
20 august 2017
totusi a dat un concurs

chiar daca noi cam ghicim ca acest concurs n-a fost pe bune in 2015 si d-na chiar nu are pregatire ptr inspectol general, totusi are contract pe 4 ani! e vorba aici si de principii, ca nu poti chiar asa sa destitui peste noapte un general. haida de! nu ca n-ar merita aceasta d-na! chiar a stat suficient pe functie ptr cat de slab pregatita este ajunge! are in cv si asta, suficient. hai la catedra!

Bacula
20 august 2017
nu prea e corect!

si concursul? c-o fi aranjat sau nu cu raducu popescu, cine stie? dar a fost pusa pe 4 ani! astia se joaca de-a ce? ce-i drept ca au ajuns la minister petitii ca sunt nereguli, fac ilegalitati, sunt aroganti si acum platesc. toate au un pret!

profesor
20 august 2017
nu prea e corect, dar...

Mult uzitata expresie a doamnei sfe, "Pentru ca asa vreau eu!" se pare ca a ajuns-o din urma. A fost demisa pentru ca asa a vrut ministrul asta sinistru. Asadar....cand nu-ti lasi loc de "buna ziua" sunt curios cum vei receptiona aceasta demitere !

alt profesor
20 august 2017
Sa speram

Ca o sa urmeze ingrozitoarea codreanu! (cu litera mica, altfel oricum nu merita!)

Profesor
21 august 2017
Pentru Alina

Alina , ce le știi tu pe toate ! Scoți oamenii la pensie deși mai au ani mulți de activitate, dai diagnostice medicale din psihiatrie, evaluezi foști inspectori. Probabil ești tefelistă.Au mai fost niște comentatori de serviciu la școala 28 și acum sunt în proces cu o profesoara de acolo. A fost chemată în instanță chiar și autoarea articolelor! Puțină decență, nu strică!

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 1.9293 secunde