Doliu în învățământul constănțean

A murit profesoara Maria Crudu!

3541
6
A murit profesoara Maria Crudu! - 119843lumanari-1323039425.jpg
Doliu în învățământul constănțean: a încetat din viață profesoara de limba și literatura română Maria Crudu, fostă studentă a marelui critic literar George Călinescu, un cadru didactic de excepție, prin mâna căruia au trecut generații și generații de elevi, mulți dintre ei medaliați la Olimpiade.
"Sunt bulversată de această veste. Maria Crudu a fost un profesor exemplar, un adevărat model pentru elevi. A fost unul dintre inspectorii școlari respectați și unul dintre profesorii care au contribuit la ridicarea Liceului Călinescu. Reușea, ca nimeni altcineva, să ne insufle dragostea pentru literatură", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Alina Mihalache, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța.


Comentează știrea

Colegii din Liceul George Calinescu
5 decembrie 2011

Dumnezeu sa va odihneasca, DOANA CRUDU, si sa aiba i paza sa sufletul dumneavoastra minunat!

melek asan(o fosta eleva)
5 decembrie 2011
Un dascal si un om exceptional!

Dumnezeu sa o odihneasca!

fosta eleva
5 decembrie 2011
d-na Maria Crudu

Dumnezeu sa va odihneasca in pace si fie ca acolo su sin ceruri sa fiti numai printre oameni exceptionali, asa cum ati fost si dumneavoastra aici printre noi. Citesc si reticesc stirea,si lacrimi imi curg pe obraz si durerea ma apasa si mai tare ca nu pot sa fiu langa dumenavoastra, macar acum, inainte de ultimul popas. Multumesc pentru toate si pentru tot ce ati insemnat pentru noi, Doamna Profesara de Romana! Odihna usoara!

fosta eleva
5 decembrie 2011
regrete eterne

Dumnezeu sa va odihneasca in pace! In liceu, ati fost doamna profesoara de suflet, veti ramane un model pentru mine...imi amintesc cu placere orele de limba si literatura romana...imi placea sa va ascult...au ramas doar amintirile.Acum va alaturati marilor critici din ceruri! Veti ramane in amintirea mea!

fosta eleva
5 decembrie 2011
Mare pacat!

M-a intristat f tare stirea, nici nu imi vine sa cred ca este adevarat! A fost un dascal exceptional! Ma bucur tare mult ca am avut norocul sa ii fiu eleva! A fost profesorul nostru de suflet! Cate amintiri frumoase avem de la orele de limba si literatura romana si de la literatura universala! Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

Adrian Constantin
5 decembrie 2011
NU STIU DACA DOBROGEA A AVUT UN DASCAL MAI MARE DECAT MARIA CRUDU !

D-na Maria Crudu a fost si va ramane cel mai mare dascal pe care l-am cunoscut. Profesor in toata puterea cuvantului, Maria Crudu i-a determinat pe elevi sa aiba respect de sine prin insusirea, in primul rand, a limbii si literaturii romane. Nu pot spune ca d-na Maria Crudu a fost numai profesoara de limba romana, a fost un profesor de ,,cultura", a oferit lectii de viata, iar acum ne-a lasat pe unii dintre fostii ei elevi - orfani - pentru ca, da, Maria Crudu a fost ca o mama pentru multi dintre liceenii de la ,,G. Calinescu". Doamna Crudu veti ramane etern in amintirea si in sufletele noastre! Nu stiu de ce dar am crezut intotdeauna ca oamenii ca dvs. nu mor niciodata, iar acum ma simt gol pe dinauntru.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Ce vedete vin la Balul Bobocilor?
Pagina a fost generata in 1.0483 secunde