A murit regizorul Alexandru Tocilescu

582
A murit regizorul Alexandru Tocilescu - regizorulalexandrutocilescuamuri-1322637780.jpg

Regizorul Alexandru Tocilescu a murit la vârsta de 65 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, marți, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală, au declarat surse medicale, citate de Mediafax.
Surse medicale au declarat că regizorul, care suferea de mai multe boli grave, a luat o supradoză din tratamentul prescris pentru tulburările cardiace cu care fusese diagnosticat.
Regizorul a fost transportat la spital și, timp de mai multe ore, medicii au încercat resuscitarea lui. Din păcate, tratamentul trebuia luat foarte riguros, doza ingerată putând fi fatală.
În afară de o maladie cardiacă, regizorul suferea, printre altele, și de o insuficiență renală, pentru care făcea dializă de mai multă vreme.


BIOGRAFIE: Alexandru Tocilescu, născut pe 27 iulie 1946, este unul dintre cei mai apreciați regizori de teatru români. A montat cu succes piese ca "O zi din viața lui Nicolae Ceaușescu", "Elizaveta Bam", "Comedie roșie" (în cadrul programului Teatrului Național București "Procesul comunismului prin teatru"), "Casa Zoicăi", "Eduard al III-lea", "Sfârșit de partidă", "Comedie roșie" etc.
Printre filmele regizate de Alexandru Tocilescu se numără "Bani de dus, bani de-ntors" (2005), "Ultima haltă în Paradis" (2002) și "Tristețea vânzătorului de sticle goale" (1981).
În 1999, Alexandru Tocilescu a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol - "O scrisoare pierdută" de I. L. Caragiale, montat la Teatrul Național București, iar în 2002 i-a fost decernat premiul UNITER pentru întreaga activitate. Totodată, în 2006, Tocilescu a primit premiul pentru cea mai bună regie, cu piesa "O zi din viața lui Nicolae Ceaușescu", în cadrul Festivalului Comediei Românești - festCO.
În luna iulie a acestui an, regizorul Alexandru Tocilescu a primit o stea pe Aleea Celebrităților - Walk of Fame, un proiect cultural dedicat "valorilor artistice ale teatrului și filmului românesc", situat în Piața Timpului din Capitală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Elevii constănțeni sunt liberi doar joi
Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Hai în "Vis"  cu Dan Puric
Pagina a fost generata in 1.7966 secunde