A murit scriitorul Mircea Micu

481
Scriitorul Mircea Micu a murit, duminică, la vârsta de 73 de ani. Potrivit unor reprezentanți ai Uniunii Scriitorilor din România, trupul neînsuflețit va fi depus azi la capela Crematoriului Vitan-Bârzești din Capitală, după care, la ora 14.00, va avea loc incinerarea.
Poet, prozator, dramaturg, Mircea Micu s-a născut la Vărșand, în județul Arad, pe 31 ianuarie 1937.
Mircea Micu este autorul a peste 35 de volume de proză, versuri, memorialistică, laureat al premiilor literare pentru proză, poezie și dramaturgie ale Asociației Scriitorilor din București și Academiei Române. Micu a fost, totodată, președintele Fundației Internaționale pentru Cultură, Artă și Morală Civică "Mihai Eminescu".
Mircea Micu este, printre altele, autorul romanului "Patima", al volumului de versuri "Poeme pentru mama" și al volumelor de memorialistică "Întâmplări cu scriitori". Parodist remarcabil, el și-a adunat volumele tipărite în antologia "La munte și la mare… parodii".
După 1990, Micu a fost redactor-șef al publicației Viața Capitalei, director al revistei Românul, al ziarului Cronica Română și redactor-șef al publicației Literatorul. În anul 2007, el lansează primul volum de versuri, intitulat "Testament liric", cu ilustrații de Florin Pucă. Micu a fost, de asemenea, realizator al emisiunilor de televiziune "Ateneul artelor" și "Convorbiri duminicale".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6827 secunde