A naibii limbă română, mama ei de atenție! Femeile, fără "topuri" la Tribunal

1978
2

Articole de la același autor

Nici prin cap nu îmi trecea ca astăzi, de Ziua Americii, să scriu… despre Tribunalul Constanța. Îmi propusesem inițial să le dedic yankeilor câteva rânduri, apoi mi-a atras atenția evoluția "cazului Boureanu", în care fostul deputat se pregătește să părăsească arestul, în timp ce polițistul lovit golănește de fostul deputat este cercetat penal. Și totuși, subiectul Tribunalul Constanța m-a convins. De unde și până unde? 


O postare pe facebook făcută de o cunoștință, care a imortalizat Regulile de Acces în Tribunalul Constanța, mi-a adus aminte de o experiență neplăcută pe care am avut-o în legătură cu această instituție pe care, de altfel, o respect. 


Așadar, în textul respectiv, în care se prezintă Regulile de Acces în Tribunalul Constanța, programul de lucru, programul public, în sălile de judecată, la arhivă și la registratură, sunt strecurate o serie de greșeli gramaticale și o prescurtare a unei locuțiuni adverbiale care lasă loc de multe interpretări. 






Conform textului redactat, accesul femeilor este permis fără topuri (topless, tocuri???) și fără pantasloni scurți. Mai apare și un etc. La ce s-o referi acest etc., ce interdicție generează, noi, muritorii de rând, nu putem ști. Nici bărbații nu au acces în Tribunalul Constanța dacă poartă pantasloni scurți. 


Cum vă spuneam, aceste erori gramaticale, copilărești de altfel, ar putea la o simplă citire să vă smulgă chiar un zâmbet. Mie însă, mi-a amintit de un episod derulat nu cu mult timp în urmă. Mai exact, despre o decizie a Tribunalului Constanța, dată în luna noiembrie, dar care și-a făcut efectele abia peste 4 (patru!!!!!) luni, din cauza unor "banale" erori de redactare. Rectificări, rectificări, rectificări. 


A naibii limbă română, mama ei de atenție/concentrare. La momentul respectiv, chiar am sesizat conducerea onorabilei instituții, care, prin vocea purtătorului de cuvânt, judecător Radu Comșa, mi-a răspuns că erorile invocate se datorează "volumului foarte mare de activitate" al grefierilor. Personajului care s-a ocupat de dosarul respectiv nu-i mai dau numele, nu merită. Am cunoscut-o, de altfel, personal, pe grefiera respectivă și tot ce a putut face a fost să ridice din umeri, a neputință… 
Și am auzit că practica rectificării este una foarte frecventă! 


Ați putea crede că sunt cârcotaș, că am căutat nod în papură. Nici vorbă de așa ceva. Să îi ferească însă bunul Dumnezeu pe cei care m-ar putea astfel eticheta să nu aibă nevoie de o decizie (uneori cu valențe financiare!) "îmbâcsită" de erori gramaticale… 


Comentează știrea

Carcotasul
5 iulie 2017
Vanatoarea de grefiere si secretare

Hai domn Sorin, ai inceput sa critici si tu secretare si grefiere,cand exista magistrati si avocati care bubuie de prostie. Da ,domn Sorin,ai dreptate, cu ce ai scris in articol, dar fatuca care a redactat textul este si ea o biata secretara sau grefiera,care a terminat si ea un liceu vai de mama lui si a fost angajata si ea pe pile la tribunal ,asa cum sunt angajati aproximativ 80% dintre romanii care lucreaza la STAT, asa sa "manance si gura ei ceva". Domn Sorin, ce pretentii ai de la o secretara proasta ,angajata pe pile cand , toti retardatii au ajuns ,avocati sau doctori.Uite ex.: Onaca- cum naiba a ajuns avocat in baroul Bucuresti?Celebrul cuplu de juristi comici : Serban Nicolae (zis si Maestrul la A3) cu Nicolicea,Gabi Oprea,marele mascarici al doctoratului la SRI,Traian Igas -analfabetul care a ajuns Min.de Interne ("baiatul care a invatat carte"cum ne spunea Base), Vanghelie -celebrul primar "Goagal" Ce diferenta exista intre EBA cu "succesuri" ,piranda care vinde porumb "fert" si secretara care a scris afisul de la tribunal? Din pacate, domn Sorin acesta este viitorul luminos al tarii.Cand la cultura ai un ziarist de Bamboo, care toata viata lui a scris de tate , buci si botox, ce pretentii mai ai la o biata secretara sau grefiera care nu stie sa scrie?O sa ne "umple " de cultura domnul CAN-CAN.Ca esti victima colaterala a prostiei lor , asta e.Ce ti-a spus domn Comsa," volum mare de activitate"

europeanu
8 iulie 2017
Hotii la parnaie !

asta e cea mai mica problema acolo. Cand judecatorii sunt super corupti intr-o tara in care nu-i poate controla nimeni nu ma mai intereseaza ca nu stiu sa scrie.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1619 secunde