A patra ediție a Festivalului Zilele Basarabiei

403
A patra ediție a Festivalului Zilele Basarabiei - 52832a78d44e649dd9a15d87c39feb9d.jpg
Organizația Studenților Basarabeni (OSB) din Constanța organizează, în perioada 25-27 martie, a patra ediție a Festivalului Zilele Basarabiei. Manifestarea marchează împlinirea a 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România și își propune să aducă în atenția publicului caracteristicile evoluției istorice a românilor din stânga Prutului în acest interval de timp, precum și dorința acestora de integrare în aria culturală europeană căreia îi aparțin.
Cele mai importante obiective ale acestui festival sunt informarea corectă a publicului din România asupra particularităților culturale ale comunităților românești din Basarabia și Bucovina, crearea mijloacelor de educare a studenților și elevilor basarabeni în spiritul unității naționale și promovarea în rândurile lor a ideilor proeuropene, dar și stabilirea de contacte, legături și colaborări în scopul promovării intereselor comune cu asociații și organizații asemănătoare din țară și străinătate.
Astăzi, de la ora 10, în Aula Magna a Universității "Ovidius", este programată deschiderea oficială.
"La această ediție, ne va onora cu prezența Mihai Nicolae, directorul Institutului «Frații Golescu», și ne va prezenta o expoziție de fotografii cu mănăstirile rupestre din Basarabia. Mihai Mihăescu, directorul Cinematecii Române, ne va pune la dispoziție un film istoric de scurt metraj, intitulat «Iașiul vechilor zidiri»", a declarat, pentru "Cuget Liber", Anatolie Tinică, președintele OSB Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5509 secunde